Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter mei 2018
Onderkomen On Tour in mei

Ghullam, Keiber en Noori waren minderjarig toen ze, zonder ouders, van Afghanistan naar Nederland vluchtten. Inmiddels zijn ze al jaren in afwachting van een verblijfsstatus en wonen ze in een vervallen sloopflat vlakbij Maastricht. Drie gepensioneerde Maastrichtenaren trekken zich het lot van de jongens aan en bieden ze hulp in de vorm van advies, afleiding en dagelijkse boodschappen. Bekijk hier de trailer.

Onderkomen ging in maart in premiere op het Movies that Matter Festival in Den Haag en toert in mei door heel Nederland. De film wordt in zestien steden vertoond in combinatie met een inleiding of nagesprek.

Migranten zonder verblijfsrecht

Onderkomen toont hoe het is om als vluchteling zonder verblijfsvergunnuing te leven in Nederland. Bepaalde groepen asielzoekers en migranten hebben in Nederland geen recht op opvang. Wanneer maatschappelijke organisaties, kerken of de gemeente geen of onvoldoende opvang bieden, leven zij onder vaak erbarmelijke omstandigheden op straat, in leegstaande gebouwen of in zelfgecreëerde noodvoorzieningen.

Movies that Matter stuurt deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om deze film onder de aandacht te brengen van uw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien u meer informatie wenst voor een actie of geen bericht meer van Movies that Matter wenst te ontvangen, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube