Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Reserveer nu de laatste stoelen!
met de klas naar een film 'die er toe doet'

Op vrijdag 21 maart kunnen leerlingen van groep 7 & 8 naar de Young Amnesty Film Days. Ze maken hier op een leuke manier kennis met mensenrechten-thema's door na de films actief mee te doen met de indrukwekkende naprogramma's.

Er zijn nog stoelen vrij!
Hieronder vindt u een overzicht van alle nog beschikbare plaatsen en een beschrijving van de films en veelbelovende naprogramma's.

BEKAS

Naprogramma
Na afloop van de film ontmoeten de leerlingen Koerdische kinderen, die net als de jongens in de film, vanuit Irak naar Europa zijn gevlucht. Wat betekent het om te moeten vluchten? Hoe is het om in Nederland te wonen als je geen geldige documenten hebt?

Nog beschikbare plaatsen
Vrijdag 21 maart / 9:15-11:15 / Theater aan het Spui

filmbeschrijving en trailer
DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN

Naprogramma
Voorafgaand aan de film vertelt Koos Meinderts, de schrijver van het gelijknamige boek, waarom hij het boek schreef. Na de film kunnen de leerlingen vragen aan Koos stellen over verzet, discriminatie, vrijheid van meningsuiting en macht. Koos zal het niet nalaten om ook de leerlingen met vragen te bestoken!

Nog beschikbare plaatsen
Vrijdag 21 maart / 9:00-10:30 / Theater aan het Spui

filmbeschrijving en trailer
COMBINATIETICKET Humanity House

Bezoek met je klas voor of ná de vertoning van Bekas of ook het Humanity House. Een zeer waardevolle toevoeging aan juist dít filmprogramma, want in het Humanity House kruipen de leerlingen zelf in de huid van een vluchteling. 

Ze maken een spannende reis, waarin zij ervaren hoe het is om te moeten overleven in conflict- of rampgebied. De tocht is persoonlijk; bij de start krijgen leerlingen persoonlijke documenten mee, welke ze halverwege ook weer kwijtraken. Omdat de reis intens is en veel vragen oproept, wordt het bezoek afgesloten met een klassikaal nagesprek.

RESERVEREN?

educatie@moviesthatmatter.nl
020-7733624

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube