Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Nieuwe (gratis) urenpakketten
Het aftellen is begonnen!

Nog een kleine 3 weken en dan barst op 20 maart het Movies that Matter Festival los in Den Haag (en Amsterdam). Met veel films, talkshows, masterclasses van filmmakersinspirerende activisten en een uitgebreid educatieprogramma.

Te ver weg? Haal het festival alvast in huis met de twee gratis urenpakketten die we van de festivalfilms maakten.

 

bijzondere educatie vertoningen op het festival
#chicagoGirl

Op dinsdag 25 maart vindt de eenmalige educatievertoning plaats van de documentaire #Chicago Girl - The Social Network Takes on a Dictator
Deze Amerikaanse documentaire toont de negentienjarige studente Ala’a Basatneh, wie - gewapend met alle sociale netwerken denkbaar - de revolutie in haar moederland Syrië 'runt'. De Syrische activiste is zelf bij deze vertoning aanwezig. Een unieke kans voor uw leerlingen om met haar in gesprek te gaan!

Dinsdag 25 maart / 12:30-14:30
  / Pathe Spuimarkt 
Let op film en nagesprek in het Engels

filmbeschrijving en trailer
Wadjda

De 10-jarige Wadjda wil, ondanks tegenstand van haar conservatieve omgeving in Saoedi-Arabië, niets liever dan fietsen. In het naprogramma confronteert cabaretière Soundos el Ahmadi de leerlingen -op humoristische wijze en met prikkelende stellingen- met hun beeldvorming over (islamitische) meisjes en hun ideeën over vrouwenrechten; daar, en hier.

Nog plaatsen beschikbaar:
Maandag 24 maart / 9:00-11:00 en 13:00-15:00 / Theater aan het Spui
Dinsdag 25 maart / 9:30-11:30 / Pathe Spuimarkt
Woensdag 26 maart / 9:30-11:00 en 13:00-15:00 / Theater aan het Spui

filmbeschrijving en trailer
2 nieuwe (gratis) urenpakketten
Drone

In Drone voert een jonge vader vanuit Nederland een gevechtsmissie uit in een ver land, door zogenaamde drones te besturen. De lastige keuzes die hij moet maken leiden tot grote stress.

Het urenpakket bevat zowel kijkopdrachten als verdiepingsopdrachten.
Leerlingen leren hoe en door wie drones in verschillende situaties worden ingezet. Daarnaast worden ze uitgedaagd om na te denken over het spanningsveld tussen het recht op privacy en het waarborgen van veiligheid.

filmbeschrijving en trailer
My Neighbourhood

In My Neighbourhood toont de 11-jarige Palestijnse Mohammed hoe het is om zijn huis in Oost-Jeruzalem te moeten afstaan aan Israelische kolonisten.

Het urenpakket gaat in op zowel de geschiedenis als de huidige situatie van het Joods/Palestijns conflict. Daarnaast leren leerlingen o.a. wat een documentaire is en maken kennis met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Leerlingen worden uitgedaagd een eigen mening te vormen over de documentaire en deze te beargumenteren.

filmbeschrijving en trailer
Mensenrechten en identiteit in de klas

De Anne Frank Stichting, Amnesty International en Movies that Matter nodigen je van harte uit voor de docentendag Mensenrechten en Identiteit in de klas op vrijdag 11 april. Speciaal voor het voortgezet onderwijs en mbo ontwikkelden deze drie organisaties lesmateriaal over mensenrechten, stereotypen, vooroordelen en identiteit.

U kunt verschillende workshops volgen en na afloop is er gelegenheid tot een bezoek aan het Anne Frank Huis.
De docentendag wordt gratis aangeboden en is bedoeld voor docenten en docenten in opleiding.

meer informatie en inschrijven
JONGERENJURY gezocht voor MOVIEZONE AWARD

Om te delen met enthousiaste leerlingen:

Ben jij een filmfreak tussen de 15 en 19 jaar oud? En wil je een heel weekend films kijken en zeggen wat jij er van vindt? Meld je dan SNEL aan voor de jongerenjury van het Movies that Matter festival 2014!

meer informatie en inschrijven
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube