Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Gratis film voor nieuwe vmbo leerlingen!
Uitnodiging

Graag nodigen we u uit voor de Young Amnesty Film Days, het educatieprogramma van het Movies that Matter Festival.

Mooie films, interessante gasten en leuke randprogrammering!

GRATIS FILM voor VMBO
Was uw school nog niet eerder bij ons te gast? Maak dan gebruik van onze kennismakings actie en kom met uw vmbo leerlingen GRATIS naar een vertoning Little World !

YOUNG AMNESTY FILM DAYS

EYE Amsterdam 18 en 19 maart

Filmhuis Den Haag 23, 24 en 25 maart

 

LITTLE WORLD

documentaire - vmbo/havo/vwo/mbo - onderbouw & bovenbouw
In de feelgood documentaire LITTLE WORLD laat Albert (19) zien dat backpacken in een rolstoel geen probleem is. Ook is er de korte speelfilm RUE DES INVALIDES, over de Nederlandse Nathan, die in zijn rolstoel op zoek gaat naar romantiek in Parijs. Hoe is het om in Nederland te leven met een handicap?

LEES MEER
JONGENS

speelfilm - vmbo/havo/vwo - onderbouw & bovenbouw
In JONGENS ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen Marc en Sieger. Na de film praten leerlingen over homorechten in Nederland en wereldwijd. Is homo-emancipatie eigenlijk nog steeds 'nodig'? En hoe verhoudt Nederland zich op dit gebied ten opzichte van andere landen?

 

LEES MEER
Fruitvale Station

speelfilm - havo/vwo/mbo bovenbouw
FRUITVALE STATION vertelt het waargebeurde verhaal van de 22-jarige Oscar Grant, die op oudejaarsnacht 2008 betrokken raakt bij een vechtpartij en de schijn tegen zich heeft wanneer een agent een fatale inschattingsfout maakt… Leerlingen worden uitgedaagd om kritisch na te denken over bestaande vooroordelen in hun eigen omgeving.

LEES MEER
#chicagoGirl

documentaire - havo/vwo bovenbouw
In #CHICAGOGIRL ontmoeten we de negentienjarige Ala’a Basatne. Zij onderhoudt vanuit een buitenwijk in Chicago een online netwerk van revolutionairen in Syrië. In het verdiepingsprogramma bij de film maken leerlingen op een interactieve manier kennis met de rol van social media in hedendaags activisme.

LEES MEER
RESERVEREN?

18 en 19 maart 2015  Eye - tussen 9:00 en 16:00 uur - €4,- p.lln.

23, 24 en 25 maart 2015 - Filmhuis Den Haag - tussen 9:00 en 16:00 uur - €4,- p.lln. / gratis filmvertoning Little World voor vmbo scholen die voor de eerste keer ons festival bezoeken

Betalen met CJP? Geen probleem!
Reserveren via 020-7733624 of educatie@moviesthatmatter.nl

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube