Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Festivalnieuws
Festival door heel het land

In deze nieuwsbrief het laatste nieuws over het Movies that Matter Festival, onze nieuwe digitale lessen en twee leuke winacties!

De indrukwekkende film Timbuktu opent het Movies that Matter Festival op vrijdag 20 maart in Den Haag. Dit jaar is de openingsfilm niet alleen in Den Haag te zien, maar in twaalf steden in Nederland.

Win vrijkaarten voor de openingsfilm in een stad bij u in de buurt!

Laatste stoelen educatieprogramma

De Young Amnesty Film Days, het educatieprogramma van het Movies that Matter Festival heeft nog enkele plaatsen beschikbaar in EYE Amsterdam (18 en 19 maart) en Filmhuis Den Haag (23, 24, 25 en 27 maart).

U heeft keuze uit zes mooie filmprogramma's. Bij iedere film is een verdiepingsprogramma, waarin jongeren op een bijzondere manier (meer) over mensenrechten leren.                                 

Gratis voor vmbo!  De film Little World is gratis toegankelijk voor vmbo scholieren.

LEES MEER
Jongerenjury gezocht

Movies that Matter en EYE zoeken jongeren (16 tot 20 jaar) die het leuk vinden om plaats te nemen in de MovieZone-jury.

Van 20 t/m 23 maart verblijft de jury in een hotel Den Haag. Ze bekijken en beoordelen samen maar liefst twaalf films op het festival. Na een weekend vol films, bijzondere ontmoetingen, en nieuwe vriendschappen volgt het juryberaad. Uiteindelijk reikt de jury gezamenlijk de MtM MozieZone Award uit.

Heeft u echte filmfans in de klas? Wijs ze dan op deze onvergetelijke ervaring en meld ze hier aan!

LEES MEER
We geven weer dvd's weg

Digitale lessen online                                                  Movies that Matter Educatie werkt hard aan de digitalisering van film en filmfragementen. Bekijk en ervaar hier onze nieuwe digitale lessen.

Toch blijft MtM Educatie ook dvd's weggeven met korte films die u direct kunt inzetten tijdens uw lessen. Wilt u tijdens de lessen over 70 jaar herdenking gebruik maken van de prachtige korte film Arigato? Mail dan naar educatie@moviesthatmatter.nl o.v.v. Arigato en u krijgt de dvd thuisgestuurd.         

U kunt overigens alle dvd's uit onze collectie kosteloos en zonder lidmaatschap lenen.                        

Win vrijkaarten voor de openingsfilm

De indrukwekkende film Timbuktu opent het Movies that Matter Festival op vrijdag 20 maart in Den Haag. Dit jaar is de openingsfilm niet alleen in Den Haag te zien, maar in twaalf steden in Nederland;

Amersfoort, Amsterdam, Delft, Den Bosch, Deventer, Eindhoven, Middelburg, Tilburg, Utrecht, Voorschoten, Wageningen.

Stuur een mail naar educatie@moviesthatmatter.nl met "ik wil graag naar de openingsfilm van het Movies that Matter festival in (plaats naar keuze)" en win twee vrijkaarten voor deze bijzondere film.

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube