Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Heeft u al een Movies that Matter Educatie account?
Veel nieuws onder de herfstzon

Met één druk op de knop kosteloos films bestellen bij Movies that Matter, dat kan met ons nieuwe online bestelsysteem. In deze nieuwsbrief leggen we uit hoe dit werkt.

Films direct online bekijken in de klas? Of een korte online film als huiswerkopdracht meegeven en daarna bespreken in de les? In deze nieuwsbrief leest u hoe.

Daarnaast veel filmtips en twee winactie's, waaronder de prachtige, en zeer actuele, film Welcome.

NIEUW! met één druk op de knop een film in huis

Wilt u gebruik maken van het nieuwe bestelsysteem op onze website?
Maak dan eenmalig en eenvoudig een persoonlijk account aan en u kunt uw winkelmandje volstoppen met films en lesmateriaal. Na het afronden van de bestelling hoeft u natuurlijk niet af te rekenen.
De uitleenservice van Movies that Matter Educatie blijft hetzelfde; binnen 1 tot 2 werkdagen ontvangt u de films kosteloos op het door u opgegeven adres. Nadat u de films gebruikt heeft in de klas, stuurt u de dvd's simpelweg weer terug.

Allergisch voor persoonlijke accounts? U kunt ook zonder account kosteloos films blijven bestellen via de gebruikelijke weg- een mailtje (educatie@moviesthatmatter.nl) of telefoontje (020-7733624).

Film als huiswerk

Zou u ook wel eens een (korte) film mee willen geven als huiswerk?
Movies that Matter Educatie biedt u nu een service aan waarbij u films die online beschikbaar zijn, als huiswerkopdracht mee kunt geven (e-learning).
Leerlingen gaan zelf online aan de slag met vragen bij filmfragmenten. Zo houdt u in de les meer tijd over om over de film na te praten of een zinvolle discussie te voeren. Ook kunt u ervoor kiezen om 'coach' te zijn en inzage te krijgen in de antwoorden en voortgang van leerlingen. 

Bekijk hier alle online leerpaden
online films streamen

Meteen een film laten zien in de klas?

Steeds vaker zijn films online beschikbaar; dit kan ook in de klas erg handig zijn. Movies that Matter Educatie houdt nauwkeurig bij welke educatiefilms op dit moment online te zien zijn. 
Als een film online te zien is, vind u de link naar de complete film onder de trailer op onze website. Bekijk bijvoorbeeld de korte film Lydia Blijft in de klas.
Alle korte films waarbij we e-learning aanbieden kunt u ook direct streamen in de klas. 

Stream direct korte films in de klas
Studiedag Film en Burgerschap

Speciaal voor mbo-docenten organiseert Movies that Matter Educatie samen met Filmhuis Den Haag op
8 december 2015 voor de 2e keer een studiedag Film en Burgerschap. Op deze inspirerende dag krijgt u concrete handvatten aangereikt voor de invulling van het vak burgerschap. Dit jaar staat 'de macht van de maker' centraal en komen verschillende vormen van Mediawijsheid uitgebreid aan bod.

Meer informatie en reserveren
Vier 26 jaar kinderrechten

Elk jaar wordt op 20 november de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd. U kunt dit ook doen door een mooie film in de klas te vertonen, waarin de speciale rechten van kinderen centraal staan. Denk voor de onderbouw bijv. aan I am Kalam (het recht op onderwijs), En daarom werk ik...14 jaar later (kinderarbeid), Africa United of de Mensjesrechten-serie van de IKON.

Bekijk hier alle educatiefilms
Vluchtelingen welcome?

De indringende film Welcome vertelt over Bilal, een Koerdische jongen van 17. Hij reist door het Midden-Oosten en Europa om bij zijn vriendin in Engeland te zijn. Wanneer hij aankomt in Calais komt zijn reis tot een abrupt einde. Hij besluit het kanaal over te zwemmen en gaat naar het plaatselijke zwembad om te trainen.
Movies that Matter Educatie geeft vijf exemplaren weg van deze prachtige film

Mail uw gegevens o.v.v. 'winactie Welcome' naar educatie@moviesthatmatter.nl

Bekijk hier de trailer van Welcome
Erkenning voor mensenrechteneducatie

Donderdag 1 oktober werden de hoofdlijnen van het advies voor het toekomstig onderwijs gepresenteerd. Mensenrechten staan er prominent in onder het kopje ‘maatschappelijke en sociale vaardigheid’. Dit mag gevierd worden! Daarom geven we vijf exemplaren van de film Freedom Writers weg. Een prachtige onderwijsfilm om de eerste periode mee af te sluiten en de herfstvakantie mee in te luiden.
Mail uw gegevens o.v.v. 'winactie Freedom Writers' naar educatie@moviesthatmatter.nl

Lees meer over onderwijs2032
Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube