Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief september 2013
Pepernoten en Pizza
De herfst is weer begonnen, de pepernoten liggen al in de winkels en Movies that Matter Educatie heeft een groot aantal nieuwe films met lesmateriaal klaarliggen om (kosteloos) aan u uit te lenen.
 

In deze nieuwsbrief kunt u kennis maken met de nieuwe urenpakketten (films en lesmateriaal passend binnen één lesuur) en maken we de films bekend die we selecteerden voor het Movies that Matter Festival in Den Haag en Amsterdam.

 
Urenpakketten

Wist u dat Movies that Matter Educatie steeds meer korte films selecteert? Bij deze korte films maken we lesmateriaal dat past binnen één lesuur van 50 minuten. Daarnaast is ook aanvullend materiaal voor huiswerkopdrachten of blokuren in het lesmateriaal opgenomen. We lichten een aantal urenpakketten voor u uit.

Voor meer urenpakketten verwijzen we naar onze zoekmachine, u kunt bij de zoekterm Lengte aangeven dat u films wilt die passen binnen 50 minuten.

Pizza Verdi

In de spannende film Pizza Verdi komt een schijnbare pizza bezorger een chique woning binnen en start een spannend kat en muis spel... Algauw wordt duidelijk dat het niet is wat het lijkt. Een prikkeldende korte film waarbij de kijker met zijn eigen vooroordelen wordt geconfronteerd. Bij deze film ontwikkelde Movies that Matter Educatie lesmateriaal waarin de leerling meer leert over stereotypen, vooroordelen en discriminatie. De film kunt u online bekijken op onze website.

Spencer

Achter gesloten ogen: Spencer vertelt het verhaal van een jongen die dader en slachtoffer tegelijk was in de oorlog in Liberia. Als 18-jarige heeft Spencer leven van kindsoldaat achter de rug en moet hij het normale leven weer leren. In een hulpprogramma leert hij dat het doden van mensen niet normaal is. Zo wordt hij voorbereid op de terugkeer naar zijn geboortedorp, waar hij de moed moet vinden vergeving te vragen aan zijn familie en de medebewoners. Het lespakket en de film zijn kosteloos te leen bij educatie@moviesthatmatter.nl

 

'En daarom werk ik...'

Veertien jaar geleden maakten Maarten Schmidt en Thomas Doebele de documentaire En daarom werk ik over kinderen in een krottenwijk van Dhaka, Bangladesh. In de documentaire En daarom werk ik, 14 jaar later keren de filmmakers terug naar de kinderen en maakten per kind een portret van 7 minuten. Bij twee van deze portretten ontwikkelde Movies that Matter Educatie urenpakketen voor vmbo en havo/vwo. Geïnteresseerd? Bestel gratis de urenpakketten via educatie@moviesthatmatter.nl

Danny's Parade

Volgens de 14-jarige Danny uit Bovenkarspel kan je op zijn leeftijd als homoseksueel nog nergens terecht. Veel leefijdsgenoten zijn nog niet uit de kast gekomen en voor een homocafé is hij nog te jong. Reden voor Danny om met een jongerenboot aan de Amsterdamse Gaypride te willen deelnemen. Zijn voornemen leidt tot veel reacties in de media, waar men zich zelfs afvraagt of dit ‘nog wel acceptabel is’. Danny’s Parade volgt een zelfbewuste jongen in hectische dagen die voor veel jongeren als inspiratiebron kan dienen. Deze vrolijke korte film kunt u bekijken via Zapp Echt Gebeurd. Lesmateriaal kunt u hier downloaden.

 

Educatieprogramma Movies that Matter Festival

Scholen in (de omgeving van) Amsterdam en Den Haag kunnen weer genieten in de bioscoop van 6 prachtige films en boeiende nagesprekken. Voor het aanstaande festival, dat van 20 tot en met 26 maart 2014 in Amsterdam en Den Haag plaatsvindt, zijn er zes films geselecteerd voor het scholenprogramma The Young Amnesty Film Days. Docenten buiten deze plaatsen kunnen de films ook in school bekijken. Bij alle films ontvangt de docent kosteloos lesmateriaal. De geselecteerde films zijn: Bekas, Club van lelijke kinderen, Wadjda, My Neighbourhood, Welcome en Drone. Kijk hier voor meer info over het programma.

AmnesTeaTime

Wilt u uw leerlingen op een originele en gezellige manier kennis laten maken met kinder- en mensenrechten? Van 20 november tot 20 december organiseert Amnesty International AmnesTeaTime, op school, thuis of in het buurthuis. Iedereen kan een kopje thee komen drinken, een cupcake of koekje erbij eten en tegelijkertijd meedoen aan een kinder- en mensenrechten quiz. Vraag hier het gratis AmnesTeaTime-pakket aan.

 

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube