Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Bijscholing schooljaar 2016-2017
Workshops lespakketten studiedagen

Vindt u het ook fjin om af en toe niet voor de klas te staan en zelf een workshop te volgen? In deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van studiedagen waar Movies that Matter Educatie aanwezig is met niewue lespakketten. Lukt het niet om naar één van de studiedagen te komen? MtM Educatie kan ook op uitnodiging workshops geven bij uw onderwijsinstelling of lerarenopleiding over het effectief inzetten van (korte) films. En onderaan deze brief... twee leuke winacties!

mensenrechten in beweging

*dinsdag 27 september* 10.30 uur - 16u30 * Geuzencollege Vlaardingen

De maatschappij is (altijd) in beweging. Gewelddadige aanslagen in verschillende steden. Grote aantallen immigrerende vluchtelingen doen een beroep op de capaciteit en de bereidheid tot opvang in Nederland. Multicultureel samenleven is minder vanzelfsprekend, een tendens van groeiende polarisatie.

Deze mensenrechtelijke onderwerpen komen ook de school binnen. Hoe praat je daarover, wat doen de maatschappelijke ontwikkelingen met de leerlingen, wat is daarbij de taak van de docent? Hoe kunnen wij omgaan met vrijheid, waar liggen grenzen vanwege de vrijheid en rechten van anderen? En hoe kunnen we de betekenis van mensenrechten in het dagelijks leven goed kenbaar en voelbaar maken op school en in de klas?

Dat zijn lastige kwesties. Kom daarom op 27 september naar Mensenrechten in beweging om inspiratie op te doen! Het wordt een actieve dag, vol ontmoeten, uitwisselen en wandelen.

MEER LEZEN & AANMELDEN
PO studiedag film en Onderwijs #2032

*woensdag 12 oktober*14.30 tot 18.00 uur* Amsterdam Cinekid*

Hoe kijk je met leerlingen naar actuele ontwikkelingen in de wereld met behulp van film? Deze vraag staat centraal in een dynamische studiedag op het Cinekid Festival. Docenten krijgen een filmcollege a.d.h.v. filmfragmenten, zien een korte film en praten met de regisseur en vervolgens gaan ze zelf aan de slag in een workshop filmmaken.

LEES MEER & AANMELDEN
mbo workshop film en burgerschap

*vrijdag 14 oktober* 9.00 tot 16.00 uur* Ede

Deze eerste studiedag van het Netwerk Burgerschap in het mbo heeft als thema kritische denkvaardigheden. MtM en andere organisaties met veel expertise op het gebied van burgerschapsvorming en kritisch denken verzorgen een breed scala aan werksessies en flitssessies. Gedurende de hele dag is er een informatiemarkt. 

LEES MEER & AANMELDEN
VO workshop film en geschiedenis

*vrijdag 4 november* 10.00 TOT 16.30 uur* Utrecht

De Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht, de VGN en Prodemos organiseren de vmbo-conferentie geschiedenis, met drie themalijnen: Staatsinrichting, Interbellum en vakdidactiek. MtM verzorgt een workshop over film en het interbellum. Ook de nieuwe syllabus en het gewijzigde examen Geschiedenis vmbo 2018, komen aan bod. 

LEES MEER & AANMELDEN
VO MARKT FILM EN AARDRIJKSKUNDE

*vrijdag 11 november * 9.00 tot 16.00 uur * Den Bosch

Tijdens de KNAG onderwijsdag staan Latijns Amerika en Brazilië centraal. MtM presenteert haar nieuwe lespakket met drie korte films over drugs. Elke film richt zich op een ander aspect: drugssmokkel van Mexico naar de VS; het debat rondom legalisering van drugs en de gevolgen van drugsgebruik. Geschikt vanaf niveau vmbo 4. Daarnaast presenteren we veel films over Brazilië en Latijns Amerika.

LEES MEER & AANMELDEN
VO WORKSHOP FILM EN GESCHIEDENIS

*vrijdag 25 november* 10.00 tot 17.00 uur * Vught

Tijdens de didactiekconferentie in Vught voor geschiedenisdocenten geeft MtM een workshop over film als aanknooppunt voor een discussie over de uitwerking van de geschiedenis op de maatschappij van nu. Er is o.a. aandacht voor de kracht van het ‘persoonlijke verhaal’ in de recente speelfilm Remember, en de documentaire The Act of Killing. Wie besluit wie dader of slachtoffer is?

LEES MEER & AANMELDEN
VO DE KRACHT VAN FILM IN ELKE KLAS

*donderdag 19 januari* 16.00 tot 22.00 uur* Amsterdam

Het Amsterdams Filmmenu organiseert de Docentendag Filmeducatie. In een gevarieerd programma met workshops, een lezing en een filmvertoning, laten we je zien hoe je film effectief inzet bij verschillende vakken en moeilijk
bespreekbare onderwerpen in jouw klas. Aan het eind van de avond ga je naar huis met praktische handvatten om film optimaal in te zetten in jouw klas.

LEES MEER & AANMELDEN
WINACTIE MET DE KLAS NAAR DE BIOSCOOP

Wist u dat u in elke bioscoop in Nederland naar een Movies that Matter film kunt gaan met uw leerlingen? Om dit te vieren geven we een voorstelling in een bioscoop naar keuze weg! Kijk in onze online filmcataloogus en kies een film uit- stuur een mailtje naar educatie@moviesthatmatter.nl en schrijf: Ik wil met mijn klas in de bioscoop de film ...... zien!

 

WINACTIE MENSENRECHTEN VOOR DUMMIES

Lukt het niet om naar één van de studiedagen te komen of om een workshop van Movies that Matter op uw onderwijsinstelling te organiseren? Ga dan zelf aan de slag met onze online leerpaden, of win het boek mensenrechten voor dummies door een mailtje te sturen naar educatie@moviesthatmatter.nl  met: ik wil dat boek! 

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube