Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief meer dan 125 MtM films direct online te zien
FEEL GOOD

De eindexamenklassen zijn vrij. De rest van alle jongeren, én de docenten, zijn druk bezig met de afronding van het schooljaar. Een prachtig moment om het jaar af te sluiten met een film die er toe doet. 

In deze nieuwsbrief tippen we een groot aantal films hiervoor; direct online te streamen; op DVD kosteloos te leen; of in de bioscoop om de hoek- het kan allemaal!

En natuurlijk nog een winactie- deel u favoriete film met ons en win de DVD van Sonita!

Meer dan 125 MtM films direct online te zien

De DVD verdwijnt. Ook uit het schoolbeeld. Het goede nieuws is dat films kijken in de klas alleen nog maar makkelijker wordt.

Maar liefst 128 films kunt u nu al direct online in de klas afspelen. En dat worden er alleen maar meer.
Via de online zoekmachine voor docenten (klik 'online kijken beschikbaar' ) verwijzen we u zo veel mogelijk door naar onbetaalde kanalen zoals bijv. IDFA Docschool online, en NPO. Daarnaast verwijzen we ook door naar betaalde platforms, zoals Netflix, NPOPlus, waar u de films direct kunt afspelen.

Naast een aantal prachtige klassiekers, zijn ook recente festivalhits zoals bijv. 3 1/2 minutes, 10 BulletsTickling GiantsWe are Young, We are StrongStranger in Paradise, nu toegankelijk.

U kunt er nog steeds voor kiezen een DVD op te vragen. Wij sturen deze kosteloos binnen 24 uur naar u toe.

The Idol

speelfilm - 100 min.
vmbo, havo, vwo bovenbouw, mbo

Deze hartverwarmende speelfilm vertelt het waargebeurde verhaal van de Palestijnse zanger Mohammad Assaf, die met zijn overwinning bij Arab Idol zijn thuisland in 2013 een zeldzame overwinningsroes bezorgde.

bestel gratis deze film
Lion

speelfilm - 118 min 
vmbo, havo, vwo onder- en bovenbouw, mbo

Een vijfjarige Indiase jongen stapt per ongeluk op een trein die hem duizenden kilometers verder voert. Hij zwerft moederziel alleen door de straten van Calcutta, tot hij geadopteerd wordt door een koppel uit Australië. Vijfentwintig jaar later beslist hij om op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

bestel gratis deze film
A Perfect Day

speelfilm - 105 min.
vmbo, havo, vwo midden- en bovenbouw en mbo

Een komische film over een groep hulpverleners die probeert de watervoorziening van een verlaten gemeenschap in een Bosnisch oorlogsgebied te redden. Humor, drama, liefde, gevaar en hoop: het komt allemaal samen op een perfecte dag.

bestel gratis deze film
Hidden Figures

speelfilm - 127 min 
vmbo, havo, vwo bovenbouw en mbo

Deze film vertelt het verhaal van de drie Afro-Amerikaanse vrouwen die onmisbaar waren voor de ruimtereis van John Glenn, de eerste Amerikaan die in een baan om de Aarde ging. De drie wetenschappers waren verantwoordelijk voor de berekeningen die de ruimtereis mogelijk maakte.

bestel gratis deze film
Movies that Matter bij u in de bioscoop om de hoek

Aan het eind van het jaar nog gezellig samen naar de bioscoop om je onder te dompelen in een heel andere wereld. Film kijken in de bioscoop heeft veel impact. U kunt elke film uit onze catalogus in een bioscoop bij u om de hoek zien; bij Pathé-theaters, Vue-cinema's, en alle andere filmtheaters en bioscopen- bel 020 7733624 of mail educatie@moviesthatmatter.nl ons om dit te regelen.

win DVD SONITA

Op dit moment is het MtM Educatieteam druk bezig met het selecteren van nieuwe films voor de schoolvoorstellingen van 2018. We zien prachtige films, maar....
het vinden van een geschikte film voor de brugklas(sen) is ieder jaar lastig; deze doelgroep valt, wat film betreft, nu eenmaal vaak tussen wal en schip. Waar de ene film te spannend is, is de ander te kinderlijk. 

Vertel ons welke film (mag ook een oude titel zijn) wat u betreft een echte brugklasfilm is en waarom. We zijn benieuwd! Onder de inzendingen verloten we maar liefst vijf exemplaren van de stoere documentaire Sonita (IDFA's Delicatessen).

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube