Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief vroegboekkorting tot 1 oktober
BOEK NU

Welkom terug op school!
Wellicht heeft u onze programma-aankondiging vlak voor de zomer gemist; daarom nodigen we u graag nogmaals uit voor de schoolvoorstellingen van het Movies that Matter Festival 2018.

Bijzondere verdiepings-programma's bij alle films zorgen voor een unieke festivalervaring.

21 en 22 maart in Amsterdam
26 tot en met 29 maart Den Haag
Op aanvraag ook in uw gemeente!

Boek voor 1 oktober; u betaalt dan slechts 4 euro per leerling. Denk ook aan uw ongebruikte CJP tegoeden!

UN SAC DE BILLES

Parijs, de Tweede Wereldoorlog. De 11-jarige Joseph leidt een gelukkig leven totdat de bedreiging van de Nazi’s te groot wordt voor zijn Joodse familie. Samen met zijn oudere broer Maurice, ontvlucht Joseph het Nazi-bezette Parijs in de hoop om een vrijer en veiliger deel van Frankrijk te bereiken. 

Een spannende (actuele) roadmovie over vluchten. We pauzeren de film en geven leerlingen de kans om in gesprek te gaan met een Nederlandse overlevende van de Holocaust. Een bijzondere en unieke ontmoeting, die over enkele jaren helaas niet meer mogelijk zal zijn.

bekijk de trailer
SCHULDIG

Welkom in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord. Een roerige volksbuurt met charmante laagbouw en uitgesproken karakters. En veel, heel veel schulden.

De buurt vormt de achtergrond voor Schuldig, een documentaireserie waarin niet alleen de bewoners met schulden centraal staan, maar juist ook de werelden eromheen: de deurwaarder, de hulpverlener, de schuldeiser en de lokale politiek.

Movies that Matter ontwikkelt i.s.m. HUMAN een speciaal bioscoopprogramma voor jongeren.

Leerlingen gaan actief in gesprek met de filmmaakster en de betrokken partijen. Hoe ontwikkel je schulden, hoe kom je er uit, en werkt het huidige overheidsbeleid wel? 

bekijk de trailer
Nice people

Een komische feel-good documentaire over het eerste Somalische Bandy-team ter wereld, bestaande uit Somalische immigranten, woonachtig in het ‘vriendelijke’ Zweedse plaatsje Börlange. Hoewel de jongens nooit eerder op de schaatsen stonden, willen ze meedoen aan de wereldkampioenschappen in Siberië.

De film wordt op droog-komische wijze ingeleid door Theatergroep DRANG; scherpe grappen over nieuwkomers en de angst voor het onbekende zet leerlingen aan het denken over wat is inburgeren voor hen eigenlijk is?

bekijk de trailer
Eye in the Sky

Eye in the Sky geeft een fascinerende en spannende inkijk in de huidige manier van oorlog voeren (met drones). Deze bloedstollende dilemmafilm neemt de leerlingen mee naar discussies tussen militairen en politici in London die beslissingen maken over leven en dood op duizenden kilometers afstand. in Nairobi, Kenia.

Een film die leerlingen prikkelt na te denken over humanitair oorlogsrecht. In het interactieve tussenprogramma (i.s.m. het Rode Kruis) moet de leerling een keuze maken. Wat zouden zij doen?

bekijk de trailer
NOCES (a wedding)

Tiener Zahira trapt lol met haar vriendinnen, gaat op stap en heeft verkering. Net zoals de meeste Waalse meisjes van haar leeftijd. Ze heeft een goede band met haar Pakistaanse ouders, totdat zij ongewenst zwanger raakt en haar ouders haar willen uithuwelijken aan een man die ze niet kent.

Verscheurd door het verlangen haar eigen koers te bepalen en de liefde voor haar familie, staat Zahira voor een levensbepalende keuze. Maar hoe de keuze te maken wanneer ze de gevolgen daarvan nauwelijks kan overzien?

Een prachtige genuanceerde film die de moeilijkheden laat zien van het leven tussen twee culturen. Deze film vertonen we enkel in kleine zalen, zodat we in een intieme en veilige setting het gesprek aan kunnen gaan over een gevoelig onderwerp.

bekijk de trailer
Een dagje Den Haag! FILM + HUMANITY HOUSE

Bezoek met je leerlingen of studenten voor of na het Movies that Matter Festival het Humanity House. Hier kruipen de leerlingen zelf in de huid van een vluchteling, een actieve en interessante verdieping bij indringende films over vluchtelingen die we hier speciaal voor hebben geselecteerd. Het museumbezoek en de film wordt in overleg met u gepland.

LEES MEER
mbo debatten

Wegens succes herhalen we het debatprogramma voor mbo-studenten. Het programma sluit uitstekend aan bij burgerschapsvorming en bestaat uit een gastles (incl. debatvaardigheden) op school, film kijken en debatvoering op het festival.

In samenwerking met Amnesty International organiseren we een debat over Etnisch profileren voor mbo-studenten Orde en Veiligheid en mbo-studenten Welzijn.

Met ProDemos organiseren we een debat over Dilemma's van de Rechtsstaat voor studenten aan juridisch- administratieve mbo-opleidingen. De bijbehorende films worden nog aangekondigd.

reserveren

De schoolvoorstellingen tijdens het Movies that Matter Festival 2018 vinden plaats in EYE Amsterdam (wo 21 en do 22 maart) en in Filmhuis Den Haag / Theater aan het Spui (ma 26 t/m don 29 maart).

Wilt u in een andere bioscoop in het land deze programma's zien? Dat kan! Bijvoorbeeld in Nijmegen (LUX), Utrecht (LHC), Apeldoorn (de Gigant), Groningen (ForumImages) of Vlissingen (Film by the Sea Festival). Maar ook organiseren we graag een voorstelling op maat in uw eigen gemeente. 

Prijs film en verdieping:
tot 1 oktober (vroegboekkorting) 4 euro per leerling. Vanaf 1 oktober hanteren wij een nieuw educatief tarief van 5,00 euro per leerling. Begeleiders mogen kosteloos mee.

Prijs mbo debat:
tot 1 oktober (vroegboekkorting) 6 euro per leerling. Vanaf 1 oktober hanteren wij een nieuw educatief tarief van 7,50 euro per leerling. Begeleiders mogen kosteloos mee.

Om te reserveren neemt u contact op met Leonie Hoeboer via l.hoeboer@moviesthatmatter.nl of 020-7733631. 

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube