Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief September 2017
Nieuw schooljaar

Voelt de zomervakantie alweer weken geleden? We helpen je graag energie op te doen en fris uit de startblokken te komen met inspirerende films en mooie lespakketten.

In deze nieuwsbrief daarom tips voor geslaagde lessen: zo kun je je met je oude CJP-tegoed naar de bios en is er de mogelijkheid een gratis gastdocent te boeken. Ook geven we een film met lespakket cadeau. Een goed begin van een nieuw schooljaar!

Kom naar Eye in de Sky

Kom je ook met je klas naar de festivalhit Eye in the Sky? We vertoonden deze spannende film over oorlogsrecht eerder voor leerlingen in bioscopen door heel Nederland. Keer op keer geven leerlingen en docenten de film hoge waarderingscijfers. Vanwege dit succes is Eye in the Sky komend jaar in elke bioscoop in Nederland te zien, met een randprogramma waarin leerlingen kunnen stemmen op stellingen via stemkastjes. Wees erbij en reserveer nu!

Gastdocent Rode Kruis

Wil je Eye in the Sky liever zelf in de klas vertonen? Dat kan ook! Het is zelfs helemaal gratis.

Behalve film en lesmateriaal bieden we daarnaast een gratis gastles van een bevlogen docent van het Rode Kruis. Hij of zij komt de film toelichten en zal de leerlingen meer vertellen over oorlogsrecht. Stuur een mailtje naar educatie@moviesthatmatter.nl en wij regelen kosteloos de film én de gastdocent.

Gebruik je oude CJP-tegoed

Veel scholen maken hun CJP-tegoeden niet op. Dat is jammer, want met dat geld kun je leuke dingen doen. Wij bieden je de mogelijkheid voor 1 oktober een bioscoopvoorstelling op het festival of in een bioscoop bij je in de buurt te reserveren met oude tegoeden van het schooljaar 2016-2017. Zo gaat het geld niet verloren en kunnen de leerlingen zich verheugen op een bijzonder uitstapje. Reserveer nu.

Film in de klas

Een nieuw schooljaar betekent dat je bij ons nog meer online films kunt zien, meer nieuwe films kunt bestellen én er is nieuw gratis lesmateriaal. Hoe vind je wat je zoekt? Ga naar onze online filmcatalogus,  selecteer in het menu het onderwerp van je keuze, het niveau van de leerlingen en/of de lengte van de film. Als de film van je keuze niet online te zien is, kun je de film gratis bestellen. Wanneer je op werkdagen vóór 14.00 uur bestelt, heb je de film de volgende dag in huis.

Gratis dvd en lespakket

In het lespakket ‘Film is ook maar een mening’ laten twee korte films een zeer verschillend beeld zien van hoe het is als je twaalf jaar oud bent en in een sloppenwijk woont. Het lesmateriaal biedt een leerzame mediawijsheidles over de macht van de filmmaker (én over sloppenwijken). Dit pakket gratis ontvangen? Mail snel ‘ik wil dat pakket’ naar educatie@moviesthatmatter.nl en we sturen het binnen 24 uur naar je toe!

Logo Amnesty International  vfonds  De versterking   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube