Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Naar de bioscoop!
california dreaming

De bomen verkleuren en de dagen worden korter. Wat ons betreft tijd om zinvol weg te dromen in de bioscoop!

Wist je dat je in elke plaats met een bioscoop of filmtheater met jouw leerlingen naar een Movies that Matter film kunt gaan? In deze nieuwsbrief tippen we een film uit ons bioscoopprogramma. Daarnaast hebben we maar liefst twee spectaculaire winacties: een privébezoek naar Vue Cinema en een gratis bioscoopvertoning!

Bioscooptip

De feelgood documentaire Nice People zorgt bij menig kijker voor een grote glimlach. In slechts 50 minuten zie je hoe een groep Somaliërs traint om met een eigen team deel te nemen aan het wereldkampioenschap ijshockey. Je kunt deze film in elke bioscoop in Nederland zien met je leerlingen (vanaf 4e leerjaar vo en mbo alle leerjaren). De film kan bovendien goed gecombineerd worden met theater of een bijzondere ontmoeting. Theatergroep Drang kan de film op zeer komische wijze inleiden en zet leerlingen aan het denken over integratie. Je kunt ook kiezen om via Vluchtelingenwerk een ontmoeting te regelen met een vluchteling in de klas.

Interesse? Mail educatie@moviesthatmatter.nl of bel 020 7733624

Vue Cinemas

Sinds kort bieden alle 21 bioscopen van Vue Cinemas het MtM Educatieprogramma aan! Vue Cinemas nodigt je van harte uit om in één van hun bioscopen een film uit hun programma te bekijken. Daarom geven zij 5x 2 vrijkaarten weg!

Mail 'ík wil naar Vue' naar educatie@moviesthatmatter.nl

Bioscoopprogramma MtM Educatie

Wil je weten welke films wij nog meer aanbieden in ons bioscoopprogramma? Lees hier meer over het bioscoopprogramma in heel Nederland.

Moeilijk beslissen of het programma geschikt is voor jouw leerlingen? Als docent kun je kosteloos een vertoning bijwonen.

Studiedag mbo

Kom naar onze workshop over de kracht van film tijdens de landelijke studiedag voor mbo docenten! Op vrijdag 13 oktober organiseert het Netwerk burgerschap mbo een ochtend- en middagprogramma met als centraal thema 'van visie naar praktijk’. Naast workshops kun je ook diverse werksessies en lezingen volgen.

Lees meer
Win een bioscoopbezoek voor de klas

Boek een bioscoopvertoning bij ons en droom zinvol weg met de hele klas. Geen budget? Wij geven een gratis bioscoopvertoning weg!

Mail naar educatie@moviesthatmatter.nl: 'ik wil met de klas naar de bioscoop' en kom gratis naar een MtM film in een bioscoop naar keuze.

Logo Amnesty International  vfonds  De versterking   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube