Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief December 2013
Feestmaand

In feestmaand december geeft Movies that Matter Educatie ook graag kadootjes weg. Wij bieden het hele jaar gratis films met lesmateriaal aan, maar deze maand is er een speciale actie: als u nu de films Framing the Other en/of Arigato bestelt, mag u de DVD houden.  Movies that Matter Educatie heeft veel korte films met lesmateriaal, passend binnen één lesuur van 50 minuten, in het aanbod. Graag brengen wij in deze nieuwsbrief drie nieuwe pakketten die aansluiten bij o.a. geschiedenis, aardrijkskunde en maatschappijleer onder uw aandacht.

DRIE NIEUWE URENPAKKETTEN!
Arigato

Arigato is een prachtige korte fictiefilm over herdenken en vergeven. Een oma ontmoet tijdens een stranddag met haar kleindochter een Japans gezin. Plots komen de oorlogsherinneringen aan de voormalige bezetter van Nederlands-Indië in alle hevigheid boven. Er is lesmateriaal ontwikkeld dat aansluit bij de vakken geschiedenis en mens en maatschappijleer.

Framing the Other

Framing the Other toont ons hoe westerse toeristen de ongewoon versierde inboorlingen van de Mursi stam in Ethiopië bezichtigen. Er is lesmateriaal ontwikkeld dat aansluit bij de vakken aardrijkskunde en mens en maatschappijleer.

Impasse
In Impasse zien we een jongeman die 's avonds de trein neemt. In de helverlichte coupé gooit een donkere vrouw haar tassen in het bagagerek. De jongeman spiekt in haar richting, zij kijkt terug. Dan druppelt er iets uit haar tas op zijn hoofd. Haar parfum... Bij deze korte speelfilm is lesmateriaal ontwikkeld dat aansluit bij de vakken aardrijkskunde en mens en maatschappijleer.
Zapp Echt Gebeurd
Zapp Echt Gebeurd is een digitaal platform vol echte verhalen over kinderen. Rond de 200 jeugddocumentaires zijn non-stop online te bekijken en het aanbod breidt zich voortdurend uit. Diverse titels uit de Educatie filmcatalogus zijn online op het digibord in de klas af te spelen.

Tip voor een leuke korte film over pesten: In Stijl Dansen. De veertienjarige Eugène danst al vanaf zijn zesde jaar. Hij zit op stijldansen. Iets dat een jongen eigenlijk niet hoort te doen, althans dat vinden zijn klasgenoten. Eugène wordt op school gepest vanwege het stijldansen, maar hij laat zich niet uit het veld slaan. Dit jaar gaat hij aan de hele school laten zien dat hij heel goed kan dansen en dat ze hem er niet onder krijgen. Lukt het Eugène zijn schoolgenoten te overtuigen dat stijldansen niet raar is? Een film over hoe Eugène zijn zelfvertrouwen terug danst (Hollandse Helden, 2012). 

Bekijk de film hier op Zapp Echt Gebeurd
Dag van de Mensenrechten

Dinsdag 10 december is het de Dag van de Mensenrechten. Movies that Matter Educatie tipt voor deze dag de Mensjesrechten serie met bijbehorend lesmateriaal van Amnesty International. Deze lessenreeks daagt leerlingen uit om kinderrechtenproblemen in kaart te brengen, te zoeken naar oplossingen en zich een mening te vormen over lastige stellingen en dillema’s. In de Movies that Matter filmcatalogus zijn verschillende titels uit deze serie te vinden.

Filmtip Kerst

De op een waar verhaal gebaseerde feel good movie Freedom Writers voert ons mee naar een achterstandsschool in Los Angeles waar de meeste kinderen een hard en uitzichtloos bestaan leiden. Wanneer hun nieuwe lerares Erin Gruwell, een bekroonde rol van Hilary Swank, met hen Het Dagboek van Anne Frank leest opent dit de weg naar begrip, het opzij zetten van vooroordelen en acceptatie. Uiteindelijk vormt zich een hechte groep waarin ruimte is voor elk individu. Een toepasselijker kerstfilm is nauwelijks denkbaar. Film en lesmateriaal bestelt u via: educatie@moviesthatmatter.nl

On Tour december: Kinshasa Kids

In december toert de opzwepende speelfilm Kinshasa Kids door 15 steden in heel Nederland in Movies that Matter On Tour. In de chaotische hoofdstad van Congo leven zo’n dertigduizend kinderen op straat omdat hun ouders ze van hekserij beschuldigen. Een aantal van hen besluit het tij te keren door de muziekband The Devil Does not Exist te beginnen. De excentrieke impresario Bebson helpt ze ‘to rock Kinshasa!’.

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube