Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief November
Meten is weten!

Als docent ben je als geen ander bekend met het afnemen van toetsen en het testen van de kennis van je leerlingen. Zo testen wij onze programma’s!

We zijn nu druk met het testen van onze splinternieuwe bioscoopprogramma’s en kersverse online leerpaden. Daar kun je ons bij helpen! Hoe dan? Dat lees je verderop in deze nieuwsbrief.

SCHULDIG

In de documentaireserie Schuldig, die vorig jaar winter bij de NPO werd uitgezonden, maken we kennis met de bewoners van de Vogelbuurt in Amsterdam Noord. Bijna iedereen heeft er te maken met schulden. Wij maakten speciaal voor het mbo, en de bovenbouw van het voortgezet onderwijs, een interactief programma bij de serie. Onlangs vertoonden we deze documentaire met naprogramma aan meer dan 100 mbo-ers uit leerjaar 2 (niveau 4). Zij beoordeelden de film met een 7.5 en het randprogramma met stemkastjes en een schuldenshow met een 6,9. Met de film zit het dus wel goed. Aan het naprogramma hebben we het een en ander verbeterd. 

Dus wil jij met je klas naar deze mooie documentaire mét interactief naprogramma en de bewoners uit de serie ontmoeten?

LEES MEER
Online leerpaden

We testten onze programma’s niet alleen in de bioscoop: ook voor de klaslokalen zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze online leerpaden.

Inmiddels bieden we maar liefst 23 gratis online leerpaden aan met opdrachten bij korte films of filmfragmenten. Deze zijn eenvoudig en direct te projecteren in de klas met de beamer. Het is ook mogelijk een leerpad als huiswerk mee te geven en, indien gewenst, de antwoorden van je leerlingen in te zien. 

LEES MEER
THE TRUE COST

Wie betaalt de werkelijke prijs van onze kleding? De documentaire The True Cost legt de vinger op de zere plek en toont onverhuld hoe schaamteloos de kledingindustrie en haar consumenten zijn geworden.

We verbeterden ons online leerpad van deze sterke film en selecteerden de belangrijkste fragmenten over de kledingindustrie (van katoenproductie tot vuilnisbelt en alles daartussen in) die je direct in de klas kunt vertonen. 

LEES MEER
UN SAC DE BILLES

In Un Sac de Billes zien we hoe de 11-jarige Joseph een gelukkig leven leidt in Parijs, totdat de bedreiging van de Nazi’s te groot wordt voor hem en zijn Joodse familie. Samen met zijn oudere broer Maurice slaat hij op de vlucht.

Ook deze film hebben we getest, en wel voor een publiek van vmbo brugklasleerlingen. Ze vonden de film prachtig (een 9,2!) en leefden ademloos mee met hoofdpersoon. Na de film ontmoetten de leerlingen Nederlandse Holocaust-overlevenden. Een zeer indrukwekkende ervaring. Wil je ook met je klas naar dit indrukwekkende programma? 

LEES MEER
Week van Respect

Van 6-12 november was het de Week van Respect! Er werden honderden gastlessen gegeven op scholen, in ruim 120 gemeenten en op sportverenigingen. Deed jouw school ook mee?

Respect is niet iets voor één week. Het hele jaar door kunnen we werken aan meer respect op scholen. In de digitale lessen van De Week van Respect staan filmtips van Movies that Matter. Deze handige digitale lessen voor het po, vo en mbo zijn inetractief en sluiten aan bij veel thema's. Om het hele jaar door te doen- mét ijzersterke filmtips!

LEES MEER
TEST MEE!

Omdat de waarderingen van leerlingen voor onze programma’s voor ons van groot belang zijn, testen we graag de film Un Sac de Billes nogmaals, maar dan voor vmbo-onderbouw leerlingen, in leerjaar 2 en 3. Jij kunt ons daarbij helpen! Je leerlingen zien dan deze film kosteloos in een bioscoop bij jou in de buurt. Het is wel van belang dat ze vooraf het online leerpad maken. Lijkt je dit iets? Stuur dan een mailtje naar educatie@moviesthatmatter.nl o.v.v. ‘Ik wil Un Sac de Billes testen’.

 

Amnesty  vfonds  De versterking   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube