Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Decemberfilms
Aandacht voor elkaar

De Sint is in het land, de lichtjes zijn opgehangen en we hebben een gezellige tijd met onze dierbaren. Juist deze maand staan we ook stil bij het leven van anderen: zo vieren we op 10 december de Internationale Dag van de Rechten van de Mens en is het weer tijd voor Serious Request.

In deze nieuwsbrief filmtips voor  december; uit onze mediatheek; als nieuw online leerpad; én in de vorm van een mooie winactie!

3FM haalt dit jaar met Serious Request geld op om ouders en kinderen weer bij elkaar te brengen. Wereldwijd zijn er namelijk meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of een conflict. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis.

Doet jouw school al mee met deze actie? Maak het onderwerp toegankelijk door een mooie film uit onze mediatheek te kijken met de klas, op school of in de bioscoop. In de mediatheek zoek je eenvoudig op thema (bijv. vluchten) of niveau en alle films zijn kosteloos te leen.

Een jaar zonder mijn ouders

Als Tareq vanwege de oorlog Syrië ontvlucht moet hij zijn ouders, zusje en broertje achterlaten. Op naar Europa, een onzekere toekomst tegemoet. Wanneer zal hij zijn ouders weer zien? Het wordt een gevaarlijke reis en eenmaal aangekomen in Nederland begint het wachten. Als hij had geweten dat het wel een jaar zou gaan duren, was hij dan ook weggegaan? Had hij eigenlijk een keuze?

Wij maakten een nieuw online leerpad bij deze film voor onderbouw (vo). De film is dus geheel online te zien via bovenstaande link.

The Good Lie


Wanneer vier jonge Soedanese vluchtelingen een nieuw leven beginnen in Amerika, worden ze opgevangen door de Amerikaanse Carrie Davis (Reese Witherspoon). Het is voor het eerst dat de jongens een stap zetten in de Westerse wereld en ze worstelen met hun nieuwe bestaan en hun schuldgevoelens naar hun achtergelaten familie en vrienden.

The Good Lie kun je kosteloos lenen uit onze mediatheek. Net als 360 andere films. Bij de meeste films is gratis lesmateriaal beschikbaar.

#chicagoGirl - winactie

Een inspirerende documentaire over een sterke tiener, die veel impact heeft op leerlingen. I.s.m. Vluchtelingenwerk Nederland organiseren we bij de film ook een nagesprek met een jonge Syrische vluchteling.

Vanuit een buitenwijk in Chicago onderhoudt de negentienjarige Ala’a Basatneh een online netwerk van revolutionairen in Syrië. Terwijl de oorlog voortduurt, rijst de vraag welk middel het meest effectief is om een dictator te verdrijven: sociale media of een AK-47?

Wil jij kans maken op een gratis vertoning van deze film met je hele klas (bovenbouw vo of mbo)? Mail dan 'Ik wil naar #chicagoGirl' naar educatie@moviesthatmatter.nl

Amnesty  vfonds  De versterking   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube