Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief December 2017
Fijne Feestdagen!

De Sint heeft het land verlaten en de kerstboom is opgetogen. Dat betekent: bijna vakantie en dus (hopelijk) even tijd voor jezelf!

Wij blikken terug op een geslaagd 2017, waarin we nog meer leerlingen de kans gaven om zowel in de klas, als op ons festival én in bioscopen in de buurt bijzondere films te zien. En hier gaan we ook in 2018 weer onverminderd mee door.

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en alvast een mooi en gezond 2018!

MovieZone Talent Day
Ken jij een leerling die droomt van een carrière in de filmwereld? De MovieZone Talent Day 2017​ biedt jouw leerling de tools om dit voor elkaar te krijgen. Tijdens deze dag kunnen jonge filmmakers hun brandende vragen stellen aan professionals, feedback krijgen op hun eigen film of scenario en meedoen met filmworkshops. Het evenement vindt plaats op zaterdag 16 december in het EYE Filmmuseum​.

Op vrijdag 30 maart wordt tijdens het Movies that Matter Festival 2018 ook een MovieZone Talent Day georganiseerd. Er zal o.a. een filmworkshop gegeven worden door regisseurs Ester Gould en Sarah Sylbing (bekend van Schuldig). Houd de MovieZone site in de gaten voor meer informatie.
On Tour: Tamara

In het nieuwe jaar zijn er ook Movies that Matter On Tour vertoningen om naar uit te kijken. In januari toert Tamara door zeventien steden in heel Nederland. Tamara kreeg van de studentenjury een nominatie in de Students' Choice competitie op het Movies that Matter Festival 2017. 

De film gaat over Teo die zich, een vrouw voelt. In Parijs is hij zijn flamboyante zelf, maar in zijn vaderland Venezuela gedraagt hij zich volgens de geldende normen. Hij start een gezin en draagt mannenkleding. Na een tijdje wringt de schoen en begint de transformatie naar wie hij had moeten zijn.  De film is gebaseerd op het leven van Tamara Adrian, de eerste transgender politica van Venezuela.

Bekijk hier de trailer
Film in de klas

In de vakantie alvast een mooie film uitzoeken om in de klas te vertonen? Neem dan online een kijkje in onze educatie filmcatalogus.

Hoe werkt het? Selecteer in het menu het onderwerp van je keuze, het desbetreffende vak, het niveau van de leerlingen en/of de lengte van de film. De films zijn online te bekijken, ofwel gratis op te vragen op dvd. Wanneer je op werkdagen vóór 14.00 uur bestelt, heb je de film de volgende dag in huis. Bij de meeste films is gratis lesmateriaal beschikbaar.

Let op: tijdens de kerstvakantie is ons kantoor gesloten (23 december t/m 7 januari).

Amnesty  vfonds  De versterking   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube