Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Een nieuw jaar!
Let's Get Digital!

Dit jaar is het vijftien jaar geleden dat digiborden voor het eerst werden gebruikt in het leslokaal. Nu zijn ze niet meer uit het onderwijs weg te denken. Daarom doen wij ons best om zo veel mogelijk films, lesmaterialen en leerpaden digitaal aan te bieden. 

In deze nieuwsbrief een greep uit ons online aanbod en onze digitale leerpaden. Ontvang je tóch nog liever een dvd? Die staan ook nog in de kast en lenen we gratis uit. Lees dus snel verder!

Sex Ding

Het digitale tijdperk heeft invloed op onze sociale omgangsvormen. In de korte film Sex Ding (45 min.) wordt een meisje verstoten nadat een pikante foto van haar op social media verschijnt. Het verhaal werd gebaseerd op een ware gebeurtenis en is helaas een voorbeeld uit velen. Vanuit het perspectief van het slachtoffer laat Sex Ding de ernstige gevolgen van het lekken van sexting-berichten zien.

De Respect Foundation ontwikkelde online lesmateriaal in vier delen over wensen en grenzen op het gebied van seksualiteit en intimiteit.

Via onze website kun je de film online bekijken en het bijbehorende lesmateriaal downloaden (deze staat rechtsonder op de filmpagina).

Bekijk hier de film en het lesmateriaal
Online Leerpad:
Framing the Other

In onze drukke digitale wereld verlangen we soms terug naar een pré-moderne tijd. Met deze geromantiseerde blik trekken Westerse toeristen nog altijd naar Afrika, om daar als 'echte expeditiereizigers' de teruggetrokken inheemse stammen te ontmoeten.

Maar kan dat nog wel? Wat ziet de Nederlandse toerist werkelijk wanneer hij de rimboe ingaat? Deze kwesties legt de eye opening korte documentaire Framing the Other (20 min.) bloot.

Direct te zien via het digibord, de iPad of thuis op de computer met een bijbehorend leerpad.

Bekijk de film in het online leerpad
Online Leerpad: Een jaar zonder mijn ouders

Vanwege de oorlog in Syrië ontvlucht Tareq zijn thuiland en laat zijn ouders, zusje en broertje achter. Op naar Europa, een onzekere toekomst tegemoet. Tareq onderneemt een gevaarlijke reis en eenmaal aangekomen in Nederland begint het wachten op zijn ouders. In deze ontroerende, korte documentaire - met online leerpad - leef je mee met de situatie van Tareq, die zijn familie erg mist.

Onze online leerpaden kunnen ook als huiswerk worden meegegeven. Je kunt de antwoorden van de leerlingen online inzien. Bel of mail ons voor meer informatie via educatie@moviesthatmatter.nl of Tel: 020-7733624

Bekijk de film in het online leerpad
Iraanse opstand verbeeld

Het is negen jaar geleden dat een deel van de Iraanse bevolking in opstand kwam tegen de regering na oneerlijke verkiezingen. Nu is het weer onrustig in Iran. Met de film The Green Wave toon je leerlingen iets van het leven van jongeren in deze grote complexe dictatuur.  

De film The Green Wave toont in 50 minuten de ware omvang van de onderdrukking in Iran. De film laat dit zien aan de hand van van uniek materiaal dat ter plekke is gemaakt door jonge opstandelingen met mobiele telefoons en digitale camera's. Hun tweets en blogposts worden verbeeldt in animaties. Een prachtige film die je laat voelen hoe het is om in een dictatuur te leven.

Mail The Green Wave naar educatie@moviesthatmatter.nl en u ontvangt kosteloos de DVD van deze indrukwekkende film.

Bekijk hier de trailer en download het lesmateriaal (PDF)
Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube