Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief maandag 5 maart
Festivaltijd!

Het is bijna zover... 10.000 leerlingen en mbo-studenten bezoeken eind maart het Movies that Matter Festival!

In deze nieuwsbrief lees je meer over het festivalporgramma in Den Haag en Amsterdam. Ook geven we de allerlaatste stoelen weg voor het indrukwekkende programma bij Un Sac de Billes in EYE.
Is de Randstad te ver weg? Dan boek je een van deze festivalfilms in een bioscoop bij jou om de hoek!

Nieuw: Online voorbereiden op festivalbezoek

Dit jaar kunnen de leerlingen zich via een online leerpad voorbereiden op de film Un Sac de Billes. Een prachtige film over kinderen op de vlucht tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De scholieren bekijken thuis verschillende korte films over discriminatie van Joden in de jaren 30 en 40 in Nederland. Ook zien ze een korte film over Frits Pront, die in 1942 als 8-jarige jongen moest onderduiken. Hij komt naar het festival om met de leerlingen te praten. Het onlineleerpad biedt een goede voorbereiding op deze bijzondere ontmoeting!

Bekijk dit online leerpad
Schuldig

Meer dan 3.000 mbo-studenten bezoeken dit jaar ons festival. Een groot deel van hen gaat naar het programma dat we ontwikkelden bij de succesvolle docu-serie Schuldig. Een illusionist laat de studenten zien hoe makkelijk verleiding werkt, en daagt ze uit na te denken over hoe we in onze samenleving omgaan met mensen met schulden.
Ben je benieuwd naar de serie? De makers Esther Gould en Sarah Sylbing geven een Masterclass op Goede Vrijdag 30 maart.

Lees meer over deze masterclass
MovieZone Talent day

Heb je leerlingen of studenten in de klas die zelf films willen maken? De MovieZone Talent Day biedt ze de middelen om dit voor elkaar te krijgen: ontmoetingen met andere jonge filmfans uit het hele land, veel professionals om feedback te vragen, en leuke workshops. Ze kunnen nu hun kaarten al kopen (slechts € 12,50 /€ 10 met korting) voor een hele dag workshops in Den Haag inclusief lunch met filmprofessionals.

MovieZone Talent Day tickets
Filmhuis in Gesprek: Kansenongelijkheid in het onderwijs

Ook voor docenten is er op ons festival een speciaal programma. Bij de ontroerende documentaire For Ahkeem organiseren we een nagesprek waarbij je uitnodigen mee te praten over kansenongelijkheid in het onderwijs. Halil Ibrahim Karaaslan (docent Maatschappijleer aan het Lentiz Life College in Schiedam) gaat in gesprek met Michael Krul (directeur Stichting Brede Buurtschool), Tommer Franken (docent Geschiedenis aan het Johan de Witt College) en Eva Klooster (Verwey-Jonker Instituut).

Filmhuis in gesprek: For Ahkeem
Winactie: Un Sac de Billes in EYE, Amsterdam

Er is nog een aantal gratis stoelen beschikbaar voor de vertoning van Un Sac de Billes op donderdag 22 maart om 8.30 uur in EYE, Amsterdam.
Lukt het nog om jouw leerlingen te verzamelen voor dit indrukwekkende programma? Mail dan 'ik kom 22 maart om 8.30 met xx leerlingen naar Un sac de billes' naar educatie@moviesthatmatter.nl
Wil je alleen komen kijken naar het festivalprogramma, zonder leerlingen? Dat kan altijd. Mail ons even en kom!

Bekijk hier ons festivalprogramma
Amnesty  vfonds  De versterking   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube