Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief meld je klas aan en test nieuwe films!
Kijk je mee?

Momenteel kijken we veel films, op zoek naar de beste educatiefilms voor komend schooljaar.
Ben jij een docent die graag films inzet bij de les en vind je het leuk om ons te helpen bij de filmselectie en impactmeting? Meld je nu aan als testklas!
Ook in deze nieuwsbrief een greep uit de nieuwste (online!) films voor in de klas en een héél korte enquête, omdat we onze zichtbaarheid onder docenten willen verbeteren. Vul de vragenlijst in, ontvang een DVD én maak kans op vrijkaarten voor Movies that Matter On Tour!

Night

onderbouw en bovenbouw - alle niveaus

Night is een korte speelfilm (9 min) over vooroordelen en etnisch profileren. Vier vriendinnen met verschillende culturele achtergronden zijn samen uit naar een hippe club. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld na een ongemakkelijke interactie met de bouncer van de club. De film daagt leerlingen op een slimme manier uit om zich te verplaatsen in de ander.

Bekijk de film online
The Sniper of Kobani

bovenbouw havo/vwo en mbo

Deze korte documentaire (12 min) van de Haagse Reber Dosky geeft een kijkje in de ziel van een Koerdische sluipschutter, die Kobani verdedigt tegen de oprukkende en alles verwoestende IS. We zien hem achter muurtjes schuilen en af en toe een schot afvuren. Ondertussen reflecteert hij op zijn bestaan als sluipschutter.

Bekijk de film online
testklassen onderbouw gezocht

Het vinden van geschikte films voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 14 jaar, is een echte uitdaging. Er worden nu eenmaal niet vaak films gemaakt voor deze leeftijdsgroep.

We willen graag twee nieuwe films testen voor deze doelgroep: The Breadwinner en Respeto (zie hieronder). Dit doen we door de films in de klas vertonen, waarbij we de leerlingen vragen zowel voor als na de film een aantal vragen te beantwoorden. Met deze vragen testen we niet alleen de (voor)kennis, maar ook de eigen mening (houding) t.o.v. de thema's (vrouwenrechten; dictatuur; armoede) in de film. 

Wil je ons meehelpen met deze test? Meld jouw klas voor vrijdag 22 juni aan bij Leonie Hoeboer, via l.hoeboer@moviesthatmatter.nl

The Breadwinner

12 - 14 jaar - Nederlands ondertiteld

The Breadwinner is een geanimeerde boekverfilming en vertelt het verhaal van Parvana, een 11-jarig meisje dat opgroeit onder het regime van de Taliban in Afghanistan in 2001. Wanneer haar vader onterecht wordt gearresteerd, vermomt Parvana zich als een jongen om zo haar familie te onderhouden. 

Respeto

vanaf 14 jaar - (nog) Engels ondertiteld

Respeto is een stoer drama uit de Filipijnen, dat laat zien dat échte hip-hop een politieke boodschap heeft. Jonge rapper Hendrix (14) groeit op in de sloppenwijken van Manila, waar armoede, geweld en corruptie aan de orde van de dag zijn. Om mee te doen met underground rap battles voelt hij zich genoodzaakt om te stelen, met alle gevolgen van dien..

Attentie attentie, mogen wij 3 minuten van je tijd?

Misschien kennen we elkaar inmiddels al wat langer, of misschien sinds kort; hoe dan ook zijn we benieuwd naar onze vindbaarheid online. Daarom is onze stagiaire Iris bezig met een communicatie-onderzoek. Om onze diensten zo goed mogelijk, kosteloos, aan te kunnen blijven bieden vragen we je de volgende korte (beloofd!) enquête in te vullen. Je ontvangt sowieso een DVD als dank, én onder de deelnemers verloten we 3 x 2 vrijkaarten voor het nieuwe Movies that Matter On Tour programma (sept-dec). Alvast hartelijk dank voor je deelname!

Naar de enquĂȘte
Amnesty  vfonds  De versterking   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube