Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Fijne zomer!
uitnodiging festival 2019

Staan de filmvoorstellingen van Movies that Matter 2019 (20-30 maart) al in de jaarplanner? Boek nu! Tot 1 oktober kun je het CJP-budget van dit schooljaar nog besteden.

Kennismakingsactie (v)mbo
Nooit eerder met de leerlingen naar het festival geweest? Grijp je kans: nieuwe (v)mbo scholen mogen kosteloos deelnemen.

In deze nieuwsbrief het nieuwe filmprogramma, een oproep voor testklassen in het najaar en een mooie actie met Humanity House.

Fijne zomer!

Festival actie

Kom met je leerlingen naar de prachtige documentaire Watani my Homeland (IDFA selectie!) en combineer je festivalbezoek met de ervaringsreis in het Humanity House. Normale prijs €11,50, tijdens MtMF 2019 slechts €9,50 per leerling.

combinatie-excursie in Den Haag
Kijk rond op het festival

Benieuwd naar de festivalsfeer bij Movies that Matter? Kijk nu zelf rond op de schoolvoorstellingen van het festival! Filmmaakster Lucia Galindo Martinez maakte speciaal voor ons een vrolijk Virtual Reality-verslag van de schoolvoorstellingen in maart.

Bekijk de VR film (ook zonder bril !)
Wegens succes herhaald

Wegens het grote succes vertonen we de bioscoopprogramma's Schuldig en Un Sac de Billes volgend jaar opnieuw! Deze films werden door leerlingen respectievelijk met gemiddeld een 8,1 en een 9,0 beoordeeld.

Reserveer vast jouw voorkeursdag en tijd
Help jij ons kiezen?

Op dit moment meten we samen met docenten van verschillende scholen in Nederland de impact van de twee films bij de onderbouw; Respeto en The Breadwinner. Mogelijk is een van deze films dus op het festival te zien.

Ook in het nieuwe schooljaar (sept. en okt.) willen we festivalfilms testen, ditmaal met bovenbouw leerlingen. We testen we niet alleen de (voor)kennis, maar ook de eigen mening (houding) t.o.v. de thema's (resp. vrouwenrechten; culturele tradities; extremisme;) in onderstaande 3 films: What Will People Say, Carmen & Lola, 7 Days in Entebbe.

Meld jouw bovenbouw klas (vanaf leerjaar 4) aan bij Leonie Hoeboer, via l.hoeboer@moviesthatmatter.nl

What Will People Say

De 16-jarige Nisha is zoals haar Noorse leeftijdsgenoten en voelt een strijd met haar Pakistaanse afkomst. Een subtiele en ontroerende speelfilm die beide kanten van de culturele kloof en de generatiekloof probeert te begrijpen.

info en trailer
Carmen & Lola

Carmen leeft in een Roma gemeenschap in Madrid. Ze is voorbestemd het leven te leiden zoals vele generaties vrouwen voor haar: trouwen en kinderen baren. Maar dan ontmoet ze de eigenzinnige Lola, die wil studeren en van meisjes houdt.

info en trailer
7 Days in Entebbe

Waargebeurd gijzelingsdrama (Entebbe, 1976) dat verschillende perspectieven weergeeft; het geeft een beeld van de motivaties van de gijzelaars voor hun acties, hun persoonlijke strijd met hun eigen én elkaars idealen. 

info en trailer
Amnesty  Vfonds logo  De versterking   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube