Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Gratis film: Mandela and De Klerk
MANDELA IN DE KLAS

Dat Nelson Mandela een grote inspiratiebron is geweest voor vele filmmakers zal u niet verbazen. In deze nieuwsbrief een aantal tips voor films en documentaires over de apartheid in Zuid-Afrika en het leven van Nelson Mandela. Via de zoekmachine bij het 'filmaanbod' op onze website vindt u meer films bij dit onderwerp.

Actie Mandela and de Klerk: Movies that Matter geeft 5 DVDs weg van deze film. Lees verder en reageer snel!

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world - Nelson Mandela
MANDELA AND DE KLERK

Mandela and the Klerk vertelt het verhaal van Nelson Mandela, vanaf zijn jaren als revolutionair tegen de regering van De Klerk en zijn gevangenzetting tot zijn verkiezing als president van het nieuwe, apartheidsloze, Zuid-Afrika. DVD-actie: De eerste vijf docenten die een mailtje sturen naar educatie@moviesthatmatter.nl met als onderwerp: 'Ja! Ik wil deze DVD' ontvangen een exemplaar.

INVICTUS

 Invictus is een speelfilm van Clint Eastwood over de legende Nelson Mandela die voor en na de officiële val van de apartheid in 1990, het jaar dat Mandela vrijkwam, streed tegen deze rassenscheiding die plaatsvond in Zuid-Afrika. Mandela werd in 1994 president van Zuid-Afrika en was in 1995 het publieke gezicht van de Rugby World Cup. Hij greep dit toernooi aan om het verdeelde land te verenigen.

AMANDLA! A Revolution in Four Part Harmony

In  Amandla! wordt de grote rol van muziek bij het gevecht van het zwarte Zuid Afrika tegen de Apartheid getoond. Door middel van interviews, muziek en archiefmateriaal zien we hoe muziek werd gebruikt als wapen, zo zorgde het voor een gevoel van saamhorigheid bij hen die onderdrukt werden en gaf het ze een manier zich uit te drukken in hun strijd.

MADELA: A LONG WALK TO FREEDOM

Mandela: A Long Walk to Freedom is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie, neemt je mee op de indrukwekkende levensreis van Nelson ‘Madiba’ Mandela en biedt een unieke en eerlijke visie op de ontstaansgeschiedenis van een modern icoon. Vanaf 19 december 2013 in de bioscoop. Zodra de film op dvd is uitgebracht, ook via onze mediatheek verkrijgbaar.

Alle films uit onze mediatheek kunt u kosteloos twee weken van ons lenen. Wilt u gratis een film en bijbehorend lesmateriaal ontvangen? Mail naar educatie@moviesthatmatter.nl of bel 020-7733624.
Let op: tijdens de kerstvakantie (19 dec  - 6 jan) is onze mediatheek gesloten.

Logo Amnesty International  Logo VFonds  Ooievaar logo klein nieuwsbrief  SNS Reaal fonds logo  VSB Fonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Youtube