Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief reserveer nu met je oude CJP tegoed!
Uitnodiging

Beste docent,

Staan de schoolvoorstellingen van het Movies that Matter Festival al in uw jaarplanning?

Dit jaar o.a. een indrukwekkend programma bij de aangrijpende speelfilm What Will People Say, over dilemma's bij het opgroeien tussen twee culturen. 

CJP-tegoed over? Boek dan voor 30 september om het cultuurbudget van vorig schooljaar op te maken.

En was je nog nooit eerder met je leeringen bij MtM? Bekijk dan onze kennismakingsactie.

Meer info en reserveren
Den Haag: maandag 25 t/m vrijdag 29 maart 2019

Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui - tussen 9:00 en 16:00 uur - €5,- per leerling

Kennismakingsactie (v)mbo gratis deelname!
Was jouw school nog niet eerder te gast op het Movies that Matter Festival? Dan mag je gratis deelnemen :)

What Will People Say

De zestienjarige Nisha is net als de rest van haar Noorse leeftijdsgenoten. Ze gaat naar feestjes, hangt rond met vrienden en heeft haar oog laten vallen op een leuke jongen. Er is één verschil: Nisha moet alles stiekem doen omdat ze volgens Pakistaanse tradities wordt opgevoed. 

vmbo 4 en mbo

trailer en info
IFFR premiere film!

We zijn trots! Samen met Internationaal Film Festival Rotterdam maken we een bijzonder programma over identiteit bij een gloednieuwe frisse en stoere fictiefilm uit Kenia! Een film die in het land zelf verboden is en in premiere ging in Cannes. De titel blijft nog even geheim....

vanaf vmbo 3 en mbo

Documentaire special: film + Humanity House

In deze combinatie-excursie krijgen leerlingen op een bijzondere manier inzicht in thema’s als vluchtelingen, mensenrechten, migratie en asiel.
Nadat je met je klas naar de aangrijpende documentaire Watani My Homeland hebt gekeken op het Movies that Matter Festival, gaan jullie een interactieve ervaringsreis doen in Humanity House. Daar gaan de leerlingen ook in gesprek met iemand die recent zelf gevlucht is. Tijdens deze ontmoeting vertelt deze gast zijn of haar persoonlijke verhaal en krijgen leerlingen alle ruimte om vragen te stellen.

bovenbouw havo/vwo en mbo
Prijs: € 9,50 per leerling

Meer info en reserveren
Un Sac de Billes

Naar aanleiding van deze spannende fictiefilm over vluchten gaan leerlingen in gesprek met Frits Pront (84), wie als kind in WO II zat ondergedoken voor de Duitsers. Een ontmoeting die diepe indruk achterlaat..
Leerlingen bereiden persoonlijke vragen voor aan de gastspreker door vooraf, online, een leerpad te maken.

onderbouw, alle niveaus

Meer over het programma
Schuldig

Magisch verteller Dan LeFay maakt verschillende thema's van de schuldenproblematiek inzichtelijk voor mbo-studenten d.m.v. verbluffende illusies met geld. Studenten gaan in gesprek met voormalig mbo-studente Valerie (uit de serie Schuldig) wie openhartig vertelt over haar schulden.

mbo, alle niveaus

Meer over het programma
mbo-debatten

Het debatprogramma speciaal voor mbo-studenten bestaat uit een gastles (incl. debatvaardigheden) op school, film kijken en debatvoering op het Movies that Matter festival.

In samenwerking met Amnesty International organiseren we een debat over Etnisch profileren voor mbo-studenten Orde en Veiligheid en mbo-studenten Welzijn.

Met ProDemos organiseren we een debat over Dilemma's van de Rechtsstaat voor studenten aan juridisch- administratieve mbo-opleidingen. De bijbehorende films worden nog aangekondigd.

Prijs: € 7,50 per student

info en reserveren
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Youtube