Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief reserveer nu met je oude CJP tegoed!
Uitnodiging

Beste docent,

Staan de schoolvoorstellingen van het Movies that Matter Festival al in uw jaarplanning?

Dit jaar o.a. een indrukwekkend programma bij de aangrijpende speelfilm What Will People Say, over dilemma's bij het opgroeien tussen twee culturen. 

CJP-tegoed over? Boek dan voor 30 september om het cultuurbudget van vorig schooljaar op te maken.

info en reserveren
A'DAM: woensdag 20 en donderdag 21 maart 2019

EYE Amsterdam- tussen 9:00 en 16:00 uur - €5,- per leerling

What Will People Say

De zestienjarige Nisha is net als de rest van haar Noorse leeftijdsgenoten. Ze gaat naar feestjes, hangt rond met vrienden en heeft haar oog laten vallen op een leuke jongen. Er is één verschil: Nisha moet alles stiekem doen omdat ze volgens Pakistaanse tradities wordt opgevoed. 

vmbo 4 en mbo

trailer en info
IFFR premiere film!

We zijn trots! Samen met Internationaal Film Festival Rotterdam maken we een bijzonder programma over identiteit bij een gloednieuwe frisse en stoere fictiefilm uit Kenia! Een film die in het land zelf verboden is en in premiere ging in Cannes. De titel blijft nog even geheim....

vanaf vmbo 3 en mbo

Un Sac de Billes

Naar aanleiding van deze spannende fictiefilm over vluchten gaan leerlingen in gesprek met Frits Pront (84), wie als kind in WO II zat ondergedoken voor de Duitsers. Een ontmoeting die diepe indruk achterlaat..
Leerlingen bereiden persoonlijke vragen voor aan de gastspreker door vooraf, online, een leerpad te maken.

onderbouw, alle niveaus

Meer over het programma
Schuldig

Magisch verteller Dan LeFay maakt verschillende thema's van de schuldenproblematiek inzichtelijk voor mbo-studenten d.m.v. verbluffende illusies met geld. Studenten gaan in gesprek met voormalig mbo-studente Valerie (uit de serie Schuldig) wie openhartig vertelt over haar schulden.

mbo, alle niveaus

Meer over het programma
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Youtube