Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Start nieuw schooljaar
Frisse start

De vakantie is al een paar weken achter ons en wij zijn het nieuwe schooljaar bruisend en vol inspiratie gestart!

Heb je ook alweer zin om met je klas naar het festival te komen? Het nieuwe educatieprogramma voor het Movies that Matter Festival is bekend en nu al te boeken. Je kunt hier zelfs je 'oude' CJP-tegoed voor gebruiken. Ook kun je nu gratis films in de klas vertonen vanaf het nieuwe filmplatform CineMember én geven we in deze nieuwsbrief twee gratis proefabonnementen weg. 

Festivalprogramma MtMF 2019

Houd je agenda bij de hand én check of je nog CJP-tegoed over hebt, want het educatieprogramma voor het Movies that Matter Festival van 2019 is bekend! Als je snel boekt, mag je tot 30 september nog je CJP-tegoed van vorig schooljaar gebruiken om het festival met je klas in maart te bezoeken.

Wegens het grote succes herhalen we de filmprogramma's Schuldig en Un Sac de Billes. Deze films werden door leerlingen respectievelijk met gemiddeld een 8,1 en een 9,0 beoordeeld. Nieuw dit jaar is o.a. de film What Will People Say, een aangrijpende film over het tienermeisje Nisha. Ze groeit op in Noorwegen, maar heeft Pakistaanse ouders die haar op een traditionele wijze willen opvoeden. Hierdoor voelt ze zich gedwongen een dubbelleven te leiden. What Will People Say won afgelopen week de jongerenprijs op het Film by the Sea festival in Vlissingen.

Ook organiseren we dit jaar opnieuw een debatprogramma voor het mbo i.s.m. Amnesty International en ProDemos. Daarnaast is er in Den Haag de speciale samenwerking met het Humanity House, waarbij leerlingen zich op een actieve manier verplaatsen in het bestaan van een vluchteling.

Bekijk het hele programma
biosprogramma bij jou in de buurt

Kun je niet met je klas naar Den Haag komen, maar wil je wel graag met je scholieren naar een mooie film met naprogramma? Dat kan! Wij bieden je een aantal festivalprogramma's in een bioscoop bij jou in de buurt.

Onderzoek toont aan dat het zien van een film in de bioscoop aanzienlijk meer impact heeft op leerlingen, dan het bekijken van een film in de klas. Daarom bieden we ieder schooljaar ook een mooie selectie van educatievoorstellingen aan in alle filmtheaters in Nederland. Boek bijvoorbeeld de film Un Sac de Billes, Trash of Eye in the Sky. 

Met de klas naar de bios.
Win CineMembership

CineMember is het nieuwe online platform voor de kwaliteitsfilm. Vanaf nu kun je ook een aantal educatiefilms gratis via CineMember in de klas vertonen. Kies bijvoorbeeld klassiekers als Slumdog Millionaire, Welcome of Die Welle.

Bekijk hier welke films je vanaf CineMember kunt vertonen.

Wil je ook thuis, vanaf de bank toegang hebben tot meer dan 500 kwaliteitsfilms? Wij mogen van CineMember maar liefst 2x1 maand gratis kijken weggeven. Stuur een mailtje naar educatie@moviesthatmatter.nl en wie weet ben jij de gelukkige winnaar.

Uitgezet

Vorige week werd bekend dat de Armeense tieners Lili en Howick gelukkig toch in Nederland mogen blijven. Maar voor veel gevluchte kinderen is de toekomst nog zeer onzeker. In de serie Uitgezet zien we de schrijnende verhalen van kinderen die in Nederland zijn opgegroeid, maar toch terug moeten naar het land van herkomst van hun ouders.

Bekijk de film en het lesmateriaal
Dag van de Vrede

Op 21 september vieren we de Internationale Dag van de Vrede. Wil je in de klas ook stilstaan bij vrede en het stoppen van oorlog? Bekijk dan My Neighbourhood over de Palestijnse jongen Mohammed El Koerd, die in Oost-Jeruzalem woont en de helft van zijn huis moet afstaan aan mensen die hij niet kent.

Bekijk de film en het lesmateriaal
Amnesty  Vfonds logo  De versterking   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube