Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Oktober 2018
Wereld meisjesdag

Het nieuwe schooljaar is inmiddels in volle gang. Wil je nieuwe inspiratie voor je lessen en school?

Kom dan naar de studiedag Filmdidactiek op 20 november, bekijk de onderwijsfilm van het jaar en lees hier onze filmtips voor Wereldmeisjesdag op 11 oktober. Of kom met je klas naar ons festival in Den Haag en bekijk What Will People Say.

Deze films sluiten aan op het thema van de Wereldmeisjesdag dit jaar: #GirlsGetEqual

 

 

11 OKTOBER IS HET WERELDMEISJESDAG

De Verenigde Naties riepen 11 oktober uit tot Wereldmeisjesdag. Een belangrijke dag om aandacht te vragen voor gelijke rechten. Want dagelijks worden miljoenen meisjes in ontwikkelingslanden achtergesteld, uitgebuit en gediscrimineerd. Het thema van dit jaar is #GirlsGetEqual

Film in de klas
Breng dit thema onder de aandacht in je klas door middel van de film Noces (A Wedding). De film gaat over het dilemma van de achttienjarige Belgisch-Pakistaanse Zahira. Zij is opgegroeid in het ‘vrije’ westen. Maar haar ouders willen haar uithuwelijken aan een Pakistaanse man. Zahira staat hiermee voor een levensbepalende keuze. Je kunt deze film gratis bestellen via onze website. Download hier ook de bijbehorende lesbrief.

Festivalfilm
Kom tijdens het Movies That Matter Festival 2019 met je klas naar het bijzondere filmprogramma What Will People Say. Deze film gaat over een zestienjarig meisje dat zich in een spagaat bevindt tussen haar Pakistaanse roots en identeit als Noorse tiener. Interesse in deze film en ons interactieve verdiepingsprogramma over gelijkheid tussen jongens en meisjes? Mail ons dan om je klas aan te melden of voor meer info.

SPIEGELDROMEN

Tijdens het Nationaal OnderwijsFilmFestival 2018 op 3 oktober is de film Spiegeldromen van Marjoleine Boonstra uitgeroepen tot Nationale Onderwijsfilm 2018. In de film staan de bijzonder intieme verhalen van jongeren in het praktijkonderwijs centraal en komt hun bewonderenswaardige veerkracht naar voren. Tijdens verschillende edities van ons Movies That Matter Festival hebben wij ook ervaren hoe bijzonder deze jongeren zijn en hoe dankbaar zij zijn om het festivalprogramma te ervaren. 

De film is via deze link te downloaden
STUDIEDAG FILMDIDACTIEK

Op 20 november organiseert Het Amsterdams Filmmenu een studiedag voor docenten over filmdidactiek in het VO met als thema ‘Stap in een andere wereld!’. IDFA trapt af met de presentatie van een gloednieuwe jeugddocumentaire. Movies that Matter toont de korte fictiefilm Night van Joosje Duk en bijbehorend online leerpad. De bijzondere perspectiefwisseling in deze film confronteert de kijker met de dynamiek van wij-zij-denken en met ethnisch profileren. Ook is er een Virtual Reality-workshop. 

Klik hier voor meer info en om je aan te melden
Amnesty  Vfonds logo  De versterking   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube