Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief November 2018
Feel Good

De herfstvakantie is alweer achter ons en het duurt nog zo'n acht weken voordat de kerstvakantie zich aandient. En dan is het ook nog eens herfstig weer. Wij helpen je er de moed in te houden met een prachtig nieuw festivalprogramma over vrijheid en identiteit in samenwerking met het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) en een positieve feelgood film over aardige mensen. 

NIEUWE FESTIVALTITEL: RAFIKI

Wil je jouw leerlingen ook uitdagen mee te praten over identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn? Kom dan met je klas naar de nieuwe film Rafiki tijdens het MtMF19!

'Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenoten,' zo leren we in de speelfilm Rafiki maar de jonge meiden Kena en Ziki verlangen naar meer. Ondanks de politieke strijd tussen hun families weigeren de meiden zich uit elkaar te laten drijven. Ze helpen elkaar om hun dromen te verwezenlijken, wat niet altijd gemakkelijk is in de conservatieve omgeving waarin ze leven. Wanneer de liefde tussen hen opbloeit, worden ze gedwongen te kiezen tussen hun geluk of hun veiligheid. Deze inspirerende film geeft een verfrissende kijk op hedendaags Kenia: jonge mensen die tegen de conservatieve normen heen willen breken en zelf keuzes willen maken over wie en wat ze willen zijn. De film is in Kenia dan ook verboden. 

Samen met het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) maken we een gloednieuw en dynamisch verdiepingsprogramma bij Rafiki voor vmbo 4 en mbo, met voorbereidend online leerpad, waarin we leerlingen uitdagen mee te praten over identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn.

De Nederlandse première van de film vindt plaats tijdens het IFFR (23 jan- 3 feb 2019). Wil je met je klas naar dit bijzondere programma? Boek dan nu! 

VACATURE SENIOR MEDEWERKER EDUCATIE

Gaat jouw hart sneller kloppen van mooie festivalprogramma's voor scholieren? Blink je uit in het enthousiasmeren van docenten? Heb je ervaring in en kennis van de filmsector? Dan zijn wij op zoek naar jou! We zoeken op korte termijn een nieuwe Senior medewerker Educatie. 

We zijn op zoek naar iemand die bekend is met de filmsector, films voor jongeren en productie van evenementen. Iemand die bij het beoordelen van films aandacht heeft voor de belevingswereld van leerlingen en studenten, bij voorkeur binnen het (v)mbo. Die weet wat leeft bij deze doelgroep en die kan bedenken binnen welke context zo’n film op school gebruikt kan worden.

Lees meer en solliciteer
Aardige mensen

Op 1 november is het de Nationale Dag van de Positiviteit. Op deze dag staan we stil bij positief en dankbaar in het leven staan en ook aardig zijn voor andere mensen.

Wil je jouw leerlingen ook iets bijbrengen over positief zijn? Kijk dan samen met je klas de feelgood docu Nice People over het eerste Somalische Bandy-team (soort ijshockey) ter wereld, bestaande uit Somalische immigranten, woonachtig in het ‘vriendelijke’ Zweedse plaatsje Börlange. Hoewel de jongens nooit eerder op de schaatsen stonden, willen ze meedoen aan de wereldkampioenschappen Bandy in Siberië. Bekijk de film en download het gratis lesmateriaal. (geschikt voor bovenbouw) 

vfonds  Amnesty  De versterking   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube