Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief december 2018
feestmaand

De feestmaand december is aangebroken en wij willen je natuurlijk niet met lege handen het nieuwe jaar insturen. Daarom verloten we de dvd van de feel good film Love, Simon. Ook lanceren we deze maand een gloednieuw online leerpad bij de film 7 Days in Entebbe en bieden we je samen met het College van de Rechten voor de Mens de Toolbox Mensenrechten op School.

We wensen je alvast mooie feestdagen en een geslaagd en leerzaam nieuw jaar!

Nieuw online leerpad voor Geschiedenis VMBO 3

Wil je in jouw geschiedenisles het conflict tussen Israël en de Arabische Wereld op een toegankelijke manier inzichtelijk maken? Bekijk dan samen met je klas de spannende speelfilm 7 Days in Entebbe, met gloednieuw online lesmateriaal.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal toont 7 Days in Entebbe hoe het Israëlische defensieleger burgers probeert te bevrijden uit een vliegtuig dat een week lang gekaapt werd door Duitse en Palestijnse terroristen. De film geeft de gebeurtenissen weer vanuit verschillende perspectieven. 

Het nieuwe online leerpad bestaat uit vragen over de film en sluit aan op de exameneenheid GS/L/11: Het conflict tussen Israël en de Arabische Wereld.

Klik hier voor het online leerpad
Winactie DVD Love, Simon

De feelgood film Love, Simon is een hartverwarmend verhaal over volwassen worden, jezelf vinden en voor het eerst verliefd zijn. Bij de 17-jarige Simon verloopt dit allemaal niet even soepel; hij durft namelijk nog niet uit de kast te komen voor zijn familie en vrienden.

Sluit jij het jaar graag af met een vertoning van deze mooie film in de klas? Wij verloten twee dvd’s! Stuur een mailtje naar educatie@moviesthatmatter.nl en wie weet ben jij de gelukkige winnaar. De film is ook kosteloos te lenen via onze site.

Meer info over films lenen
gratis toolbox mensenrechten

Gelijke kansen, respect voor verschillen en kunnen opkomen voor de rechten en vrijheden van jezelf én van anderen, zijn cruciaal voor een veilige en rechtvaardige samenleving. Het is daarom belangrijk om kinderen vaardigheden over mensenrechten bij te brengen. Daarom bieden wij samen met o.a. het College voor de Rechten van de Mens de Toolbox Mensenrechten op School.

In de toolbox vind je kant-en-klare werkvormen voor peuters tot en met 18-jarigen èn tools over hoe mensen- en kinderrechten in de hele school vorm kunnen krijgen. 

Bestel hier de gratis toolbox
Amnesty  vfonds  De versterking   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube