Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief februari 2019
tijd voor vakantie!

De dagen worden langer en het zonnetje begint vaker te schijnen: tijd voor de voorjaarsvakantie! En wij hebben nog meer vrolijke nieuwtjes.

Je kunt vanaf nu namelijk de festivalhits uit ons educatieprogramma met je klas bij jou in de buurt bezoeken. Ook staan er weer twee nieuwe leerpaden online. Lees verder voor meer.

Bezoek gratis #MtMF films door het hele land

2019 start met goed nieuws! Je kunt vanaf nu de festivalhits uit ons educatieprogramma met je klas bij jou in de buurt bezoeken. Dankzij steun van Fonds 21 en het Prins Bernhard Cultuurfonds kunnen leerlingen van nieuwe scholen (praktijkonderwijs en (v)mbo) buiten de Randstad gratis naar deze films. Bovendien is er lesmateriaal beschikbaar en zijn er passende verdiepingsprogramma's (inleiding, nagesprek of gastles op school) af te nemen.

Klik hier voor meer info
Kom met je klas naar Rafiki op #MtMF19

“Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenoten,” maar Kena en Ziki verlangen naar meer. Ondanks de politieke strijd tussen hun families weigeren de meiden zich uit elkaar te laten drijven. Ze helpen elkaar om hun dromen te verwezenlijken, wat niet altijd gemakkelijk is in de conservatieve omgeving waarin ze leven. Wanneer de liefde tussen hen opbloeit, worden ze gedwongen te kiezen tussen hun geluk of hun veiligheid.

De Rafiki-voorstellingen met indrukwekkende spoken word van Y.M.P. en Brooklyn waren een groot succes op International Film Festival Rotterdam (foto door Joke Schut). Ook tijdens het Movies that Matter Festival organiseren wij samen met IFFR een vertoning van Rafiki. De laatste stoelen zijn nog te boeken voor de voorstellingen op woensdag 20 maart om 9.00 en 11.15 uur in EYE (Amsterdam) en op dinsdag 26 maart om 9.00 uur in Theater a/h Spui (Den Haag). Bekijk ons online leerpad om alvast in de sfeer te komen.

Bezoek Rafiki op #MtMF19
Nieuw online leerpad

De korte film Night gaat over vier meiden die een niet zo geslaagde avond beleven. Maar als we wat kritischer kijken, zien we dat de film in wezen gaat over taal en gedrag. De boodschap: taal en gedrag is niet onschuldig. Welke woorden zorgen ervoor dat iemand zich buitengesloten voelt?

Ons nieuwe leerpad voor leerlingen van 3 en 4 vmbo bevat deze korte film van Joosje Duk met opdrachten die prikkelen en inzicht geven in eigen wij-en-zij-denken.

Bekijk Night hier gratis
klimaatspijbelaars

Afgelopen weken gingen jongeren de straat op om aandacht te vragen voor klimaatverandering. De bewoners van de paradijselijke eilandenstaat Kiribati maken zich óók grote zorgen over hun toekomst; door een stijgende zeespiegel zullen hun eilanden verdwijnen.

De docu Anote's Ark brengt dit schrijnende verhaal prachtig in beeld. Wil jij ook aandacht voor klimaatverandering bij jouw leerlingen? Bekijk dan ons online leerpad bij Anote's Ark. Leerlingen (vanaf vmbo gl/tl) kunnen dit leerpad zelfstandig thuis of in de les doorlopen (duur: 45 min.).

Bekijk Anote's Ark hier gratis
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube