Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief April/Mei 2019
Geslaagd!

Het Movies that Matter Festival zit er weer op. Wij kijken terug op een zeer geslaagd festival: bijna 10.000 leerlingen en studenten bezochten onze schoolvoorstellingen in Amsterdam en Den Haag. Bekijk hier de Aftermovie van het Educatieporgramma. 

Het MtMF19 zit erop, maar de vertoningen voor scholen gaan door: de festivalfilms zijn door het hele land te boeken. In deze nieuwsbrief lees je hierover meer.

Reserveer alvast voor 2020!

Het was voor ons weer zeer plezierig om alle enthousiaste leerlingen op ons festival te zien. We vroegen ze wat ze van de films en naprogramma's vonden en we zijn geslaagd! De leerlingen beoordeelden de films gemiddeld met een 8,2.

De schoolvoorstellingen op het Movies that Matter Festival 2020 vinden plaats van woensdag 18-donderdag 26 maart. Wil jij alvast een plekje reserveren voor jouw klas? Stuur dan een mail naar educatie@moviesthatmatter.nl o.v.v. MtMF20

Bij jou in de buurt
We organiseren ook filmvertoningen in bioscopen bij jou in de buurt. Voor nieuwe (v)mbo-scholen hebben we een mooie kennismakingsactie! Je kunt gratis met jouw klas naar een van onze programma's. Bekijk hier het aanbod, kies je film en je locatie en stuur een mail naar educatie@moviesthatmatter.nl

The Hate U Give


Tijdens ons festival debatteerden mbo-studenten onder leiding van Amnesty over etnisch profileren. Daarna keken ze de indrukwekkende speelfilm The Hate U Give, die ze vervolgens beoordeelden met een 8,6. Vanaf mei is de dvd van The Hate U Give te lenen via onze mediatheek. Wil jij er alvast een reserveren voor in de klas? Mail ons!

Filmtip voor 4 en 5 mei


Dit jaar zagen vo-leerlingen van de onderbouw opnieuw de film Un sac de Billes. Onder leiding van presentator Lisa Wade konden leerlingen vragen stellen aan Herman Polak, die vertelde over zijn onderduikperiode tijdens de Tweede Wereldoorlog. We bieden jouw leerlingen ook graag de kans dit bijzondere programma mee te maken bij jou in de buurt. Reserveer nu.

Amnesty  NPL-DEF  De versterking   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube