Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief nieuwsbrief juli
Zomerfilm

Met het warme weer van de afgelopen dagen wegen de laatste loodjes tot aan de zomervakantie zwaar. Gelukkig hebben wij een vrolijke, muzikale zomerfilm waarmee je het jaar zonnig af kunt sluiten! In Sing Song reist de 16-jarige Jasmine stiekem af naar Suriname om mee te doen aan een song-contest. Deze film is gratis online te bekijken, zoals vele andere films uit onze catalogus. Onze dvd-uitleenservice is gesloten van 13 juli tot 1 september.

Wij wensen je een hele fijne, zonnige zomervakantie!

STUPID YOUNG HEART op MtMF 2020

Goed nieuws: we selecteerden een mooie, nieuwe film voor het educatieprogramma op het MtMF 2020 en je kunt nu alvast boeken!

In Stupid Young Heart maken we kennis met de jonge en onbezonnen tiener Lenni. Hij is verliefd op de populaire Kiira. Ze zijn nog niet van school en hebben geen relatie met elkaar, maar toch raakt Kiira onverwacht zwanger. Van het ene op het andere moment zien de tieners zich geconfronteerd met de problemen rond het aanstaande ouderschap.

Meer dan alleen een tiener romance is Stupid Young Heart een hedendaags en meeslepend drama over tieners in een arbeiderswijk van Helsinki, tegen de achtergrond van het opkomende rechtsextremisme in Finland.

Ook is er dit jaar een speciaal programma rond 75 jaar bevrijding met vertoningen van onder andere de films Un Sac de Billes en Watani my Homeland.

Schrijf je nu in voor de schoolvoorstellingen op MtMF20 en ontvang vroegboekkorting! (De schoolvoorstellingen vinden plaats op 18 en 19 maart 2020 in Amsterdam en van 23 t/m 26 maart 2020 in Den Haag.)

Bekijk hier een filmpje van de schoolvoorstellingen op MtMF19.

Verre reis

Blijf je na de vakantie nog even in zomerse sferen en neem je je leerlingen mee op een verre reis in de documentaire Anote's Ark. Bij deze film is splinternieuw lesmateriaal beschikbaar!

In Oceanië, op een van de meest afgelegen plekken ter wereld, ligt de eilandenstaat Kiribati. Het leven van mensen en dieren wordt er ernstig bedreigd door de rap stijgende zeespiegel als gevolg van de klimaatverandering. Voor president Tong begint een race tegen de klok om de bevolking in veiligheid te brengen. De film volgt zijn strijd tegen de achtergrond van de klimaatonderhandelingen in Parijs, afgewisseld met het persoonlijke verhaal van Tiemeri, een moeder van zes kinderen die er alles aan doet om ervoor te zorgen dat haar familie kan emigreren.

Met school naar de bios

In Nederland hebben sommige jongeren schulden die oplopen tot €25.000. Hoe is het mogelijk dat jonge mensen zo’n hoge schuld kunnen opbouwen? Hoe ontwikkel je schulden, hoe kom je er uit, en hoe moeten we als samenleving omgaan met mensen met schulden?

Aan de hand van de succesvolle docu-serie Schuldig, in combinatie met een interactief programma, dagen we mbo-studenten uit om een mening te vormen over de vraag; ‘is een financiële schuld een probleem van het individu of van de samenleving?’

Wil je met jouw klas naar dit programma of één van onze andere festivalprogramma's in een bioscoop bij jou in de buurt? Kijk dan hier.

Amnesty  NPL-DEF  De versterking   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube