Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Uitnodiging MtMF20
Uitnodiging Movies that Matter 2020

 

EYE AMSTERDAM: WOENSDAG 18 & DONDERDAG 19 MAART 2020

 

Beste docent,

De eerste titels voor MtMF20 zijn bekend! Staat het festival bij jullie ook al in de jaarplanning?

Dit jaar besteden we op ons festival onder andere extra aandacht aan het thema 75 jaar vrijheid met onze succesfilms Watani my Homeland en Un Sac de Billes.

Ook presenteren we alvast een nieuwe film in ons aanbod: Stupid Young Heart, een hedendaags en meeslepend drama over opgroeien in een turbulente omgeving.

De vertoningen vinden plaats tussen 9:00 en 16:00 in EYE Amsterdam. De kosten zijn €4,50 per leerling met vroegboekkorting. Onze vertoningen zijn ook te boeken met CJP tegoed!

Stupid Young Heart

Nieuw in ons programma is Stupid Young Heart, een hedendaags en meeslepend drama over tieners in een arbeiderswijk in Helsinki, tegen de achtergrond van het opkomende rechtsextremisme in Finland. De 15-jarige Kiira raakt onverwachts zwanger van de onbezonnen Lenni. Terwijl hij worstelt met zijn identiteit belandt Lenni in een extreem-rechtse groep en raakt hij steeds meer in de ban van zijn nieuwe vrienden.

LEES MEER
75 jaar vrijheid

In samenwerking met Nationaal Comité 4 en 5 mei vertonen we de ontroerende documentaire Watani my Homeland waarin we door de ogen van kinderen zien hoe het is om een oorlog te ontvluchten. Daarnaast herhalen we de spannende fictiefilm Un Sac de Billes, waarna de leerlingen de gelegenheid krijgen in gesprek te gaan met Herman Polak, die zelf als kind in WOII moest onderduiken.

LEES MEER
Vroegboekkorting

Maak gebruik van de vroegboekkorting. Bij aanmelding vóór 15 oktober betaal je slechts €4,50 per leerling. Meld je aan via onderstaand formulier of neem contact met ons op: via educatie@moviesthatmatter.nl / 020 280 7612.

AANMELDFORMULIER MTMF20
Blijf op de hoogte

Na de zomervakantie is het volledige programma bekend. Net als vorig jaar kun je een mooie titel in samenwerking met International Film Festival Rotterdam verwachten! De ontwikkelingen rondom het programma volg je hier.

BLIJF OP DE HOOGTE
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube