Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Start nieuw schooljaar
Nieuw jaar Nieuwe films!

Het nieuwe schooljaar is alweer een paar weken onderweg. Deze zomer hebben we niet stilgezeten en een filmaanbod vol verdieping en inspiratie samengesteld.

CJP-tegoed over? Boek dan voor 15 oktober om het cultuurbudget van vorig schooljaar op te maken. 

Het nieuwe educatieprogramma voor het MtM Festival 2020 is nu al bekend en kan worden geboekt op onze site. Kun je niet wachten tot het festival? Bekijk dan ons aanbod voor gratis films in de klas.

 

Festivalprogramma MtMF20

Voor leerjaar 4 van het voortgezet onderwijs en voor het mbo selecteerde Movies that Matter Stupid Young Heart. In deze film worstelt een tienerstel met hun aanstaande ouderschap, tegen de achtergrond van het opkomende rechtsextremisme in Finland. Ook vertonen we aan het mbo Dirty God over de jonge moeder Jade die na een zuuraanval van haar ex door het leven moet met brandwonden in haar gezicht en op haar lichaam. Een krachtig portret van een vrouw met een enorme veerkracht.

75 jaar Vrijheid
In 2020 vieren we tevens 75 jaar vrijheid en vertonen we met Nationaal Comité 4 en 5 mei onder andere de films Un Sac de Billes en Watani my Homeland. Het volledige programma staat op onze site. Wees er snel bij, want je krijgt vroegboekkorting tot 15 oktober.  

MtMF20
Amsterdam: 18 & 19 maart 2020
Locatie: EYE Amsterdam
Aanmeldformulier Amsterdam

Den Haag: 23 t/m 26 maart 2020
Locatie: Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui
Aanmeldformulier Den Haag

Docentendag 2019

Verhalen prikkelen, inspireren en activeren. Tijdens de docentendag gaan we in samenwerking met Amnesty International en de Anne Frank Stichting aan de slag met storytelling en krijg je in de workshops (digitale) werkvormen aangereikt om met verhalen het verschil te maken. De dag is geschikt voor docenten van voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs

Datum: 4 oktober 2019, 10.00 – 16.30 uur
Locatie: het Amnesty-huis, Keizersgracht 177
Kosten: 25 euro, voor studenten is de dag gratis

Schrijf je hier in.

MtM in het land

Movies that Matter organiseert het hele jaar door het hele land evenementen en educatieprogramma’s. Zo zagen vorige week 2.334 leerlingen een vertoning van Movies that Matter tijdens Film by the Sea in Vlissingen. In Venlo en Roermond kun je in november met je klas naar What Will People Say tijdens het As Equals festival. Aanmelden kan via educatie@moviesthatmatter.nl. 


Wil je ook een film zien bij een theater bij jou in de buurt? Kijk dan op deze pagina voor de mogelijkheden.

Amnesty  NPL-DEF   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube