Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief reserveer nu met je oude CJP-tegoed!
Programma MtMF20

Beste docent,

Het educatieprogramma van het MtMF20 is nu te zien op onze website, met als nieuwste toevoegingen: Dirty God en Vechtmeisje. Beide films tonen de veerkracht van de jonge hoofdpersonages ondanks tegenslagen in hun leven.

CJP-tegoed over?
Boek dan voor 15 oktober om het cultuurbudget van vorig schooljaar op te maken. Je krijgt dan ook nog een vroegboekkorting.

Meer info en reserveren
MTM Festival in Den Haag

Bezoek een film met je klas in Filmhuis Den Haag of Theater aan het spui. Met vroegboekkorting betaal je 
€ 4,50 per leerling in plaats van € 5,-.

Data en tijden: maandag 23 maart tot en met donderdag 26 maart. Tussen 9:00 en 16:00.
Locatie: Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.

75 Jaar Vrijheid - gratis deelname
Namens Stichting 75 Jaar Vrijheid mogen we aan 2.500 leerlingen een gratis vertoning aanbieden van Un Sac de Billes en Watani my Homeland.

Vragen? Stuur een email naar educatie@moviesthatmatter.nl of bel onze educatieafdeling: 020 280 7612.

See You Yesterday

Nadat haar broer door een fout wordt doodgeschoten, maakt de ambitieuze CJ een tijdmachine. Terwijl zij en haar vriend Sebastian de tijdmachine gebruiken om de dag waarop CJ’s broer wordt doodgeschoten te veranderen, leren zij de belangrijkste les van tijdreizen: alle acties hebben gevolgen.

VO leerjaar 1 en 2

LEES MEER
Vechtmeisje

Het leven van Bo wordt overhoop gegooid door de vechtscheiding van haar ouders. Na haar verhuizing ontdekt zij de kickboks-wereld waar ze al haar woede eruit probeert te slaan. Ze heeft talent, maar moet ook leren dat vechten niet al haar problemen op kan lossen.

Doelgroep: praktijkonderwijs leerjaar 1 en 2

LEES MEER
Stupid Young Heart

De 15-jarige Kiira raakt onverwachts zwanger van de onbezonnen Lenni. Terwijl hij worstelt met zijn identiteit en de stress die de zwangerschap met zich meebrengt, belandt Lenni in een extreem-rechtse groep en raakt hij steeds meer in de ban van zijn nieuwe vrienden.

Doelgroep: VO v.a. leerjaar 4 en mbo 

LEES MEER
Dirty God

De artsen zijn tevreden wanneer de jonge moeder Jade uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Maar kan ze zelf ooit nog tevreden zijn? Na een zuuraanval door haar ex moet ze door het leven met verminkingen in haar gezicht en op haar lichaam. De brandwonden zijn geheeld, de littekens blijven.

Doelgroep: mbo 

LEES MEER
Un Sac de Billes

In deze spannende speelfilm volgen we de 11-jarige Joseph uit Parijs. Hij leidt een gelukkig leven, maar dan breekt WOII uit en is Joseph genoodzaakt te vluchten, omdat het voor hem als Joodse jongen niet meer veilig is. Samen met zijn oudere broer verlaat hij zijn thuisstad en de rest van het gezin in de hoop een veiliger deel van Frankrijk te bereiken.

Doelgroep: VO leerjaar 1 en 2

LEES MEER
Watani my Homeland

Ontroerende documentaire waarin we door de ogen van kinderen zien hoe het is om in oorlog te leven, te moeten vluchten en in een nieuw land een bestaan te moeten opbouwen. Schrijnend door het verwoestende effect van oorlog en geweld, maar ontwapenend en hoopgevend door de veerkrachtigheid van de kinderen.

Doelgroep: VO v.a. leerjaar 3 en mbo

LEES MEER
info en reserveren
Mbo-debatten

Het debatprogramma speciaal voor mbo-studenten bestaat uit film kijken en debatvoering op het Movies that Matter Festival.

In samenwerking met Amnesty International organiseren we een debat over Etnisch profileren voor mbo-studenten Orde en Veiligheid en mbo-studenten Welzijn.

Met ProDemos organiseren we een debat over Dilemma's van de Rechtsstaat voor studenten aan juridisch-administratieve mbo-opleidingen. De bijbehorende films worden nog aangekondigd.

Prijs: €7,50 per student.

Impressie MtMF19

Benieuwd naar hoe een educatieprogramma tijdens het festival eruit ziet? Bekijk dan 
dit impressiefilmpje van MtMF19.

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube