Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Nieuwsbrief november
75 Jaar Vrijheid

Dit schooljaar vieren we 75 jaar Vrijheid. Dat doen we door verhalen over oorlog en vrijheid in films te delen. Films over vluchtelingen uit Syrië, de morele dilemma's van moderne oorlogsvoering en het leven van een Joodse jongen in het Frankrijk van WOII.

Omdat wij het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk jongeren hiermee in aanraking komen, bieden we een gratis vertoning aan voor een film binnen het thema 75 Jaar Vrijheid. Zodat we vrijheid blijven vieren en herinneren.

Programma 75 Jaar Vrijheid

Voor het thema 75 Jaar Vrijheid hebben we drie films geselecteerd die de gevolgen voor daders en slachtoffers van oorlogen in het heden en verleden een gezicht geven. We hebben gekozen voor Watani my HomelandUn Sac de Billes en Eye in the Sky (deze laatste film is niet te zien tijdens het festival).

In 2019/2020 bieden wij de eerste 4.000 leerlingen een gratis vertoning aan in een bioscoop in de buurt. Aanmelden kan door een mail te sturen naar educatie@moviesthatmatter.nl of te bellen naar 020-2807612.

Voor het festival hebben wij nog eens 2.500 vrijkaartjes klaarliggen. Aanmelden kan direct via het aanmeldformulier voor Den Haag (23 t/m 26 maart 2020) of Amsterdam (18 en 19 maart 2020).

See You Yesterday

Onze nieuwste aanwinst voor het educatieprogramma van MTMF20: See You Yesterday, een kleurrijke en maatschappelijk relevante tijdreisfilm. Nadat haar broer door agenten wordt doodgeschoten, maakt de ambitieuze CJ een tijdmachine. Samen met haar vriend Sebastian probeert ze die bewuste dag te veranderen, maar leren zij een belangrijke les: alle acties hebben gevolgen.

VO leerjaar 1 en 2

Uitgelicht

Voor het programma 75 Jaar Vrijheid lichten we Watani my Homeland uit. Een ontroerende documentaire waarin we door de ogen van Syrische kinderen zien hoe het is om in oorlog te leven, te moeten vluchten en in een nieuw land een bestaan op te moeten bouwen. Schrijnend door het verwoestende effect van oorlog en geweld, maar ontwapenend en hoopgevend door de veerkrachtigheid.

VO v. a. leerjaar 3 en mbo

Educatieworkshops

Door middel van workshops helpt Movies that Matter docenten om film in te zetten om mensenrechten en maatschappelijke issues bespreekbaar te maken. Op vrijdag 8 november geven we een workshop tijdens de KNAG Onderwijsdag 2019 voor aardrijkskunde-docenten.

Aan de hand van de korte film Scenes from a Dry City geven wij de workshop 'De kracht van film; hoe water arm en rijk verdeelt'. Na het bekijken van de film van 13 minuten worden de opdrachten in de klas doorlopen en gaan we in op de achtergrond van deze film en over de gevolgen van privatisering van water.

Wil je je aanmelden voor onze workshop? Kies in het aanmeldformulier op de site voor workhop B17. Het lesmateriaal is vanaf op november online toegankelijk. We delen dan ook gratis dvd's van deze film uit. Interesse? Mail ons!

Amnesty  NPL-DEF   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube