Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Naprogramma's bekend
Reserveer nu de laatste stoelen

Een flink aantal leerlingen zijn inmiddels aangemeld voor de schoolvoorstellingen van de Young Amnesty Film Days in Filmtheater Kriterion op 20 en 21 maart 2014.

Er zijn nog enkele stoelen vrij ! Hieronder vindt u een overzicht van alle nog beschikbare plaatsen. Na afloop van iedere voorstelling vindt een boeiend en actief nagesprek plaats.
reserveren? 020-7733624 of educatie@moviesthatmatter.nl

DRONE

In het nagesprek legt een militair van de luchtmacht uit met welke dilemma’s militairen in oorlogsgebieden te maken krijgen. Hoe bepaal je wie je vijand is? En zijn drones een efficiënt middel om vijanden uit te schakelen of leidden deze ook tot meer (burger)slachtoffers? Onder leiding van een filosoof praten we over de ethische kwesties rondom het inzetten van drones.

nog beschikbare plaatsen:

vrijdag 21 maart / Filmtheater Kriterion
9:30-11:00

filmbeschrijving en trailer
MY NEIGHBOURHOOD

In het naprogramma gaat Stefan Egberts (Villa Achterwerk) met Palestijnse en Israëlische jongeren in gesprek over de voortdurende oorlog in het Midden-Oosten. Waarom is er geen oplossing? Waarom blijft de oorlog maar voortduren?

nog beschikbare plaatsen:

Donderdag 20 maart  / Filmtheater Kriterion
9:30-11:00
11:30-13:00
14:15-15:45

filmbeschrijving en trailer
WADJDA

Na de film confronteert cabaretière Soundos el Ahmadi de leerlingen -op humoristische wijze en met prikkelende stellingen - over (islamitische) meisjes en hun ideeën over vrouwenrechten; daar, en hier.

nog beschikbare plaatsen:

Donderdag 20 maart
/ Filmtheater Kriterion
9:15-11:15
11:45-13:45

filmbeschrijving en trailer
WELCOME

Na afloop van de film ontmoeten de leerlingen een jongen die, net als Bilal uit de film, zonder geldige papieren naar Europa is gekomen. Wat betekent het om door Europa te reizen zonder de juiste papieren? Hoe is het om in Nederland te wonen als je geen geldige documenten hebt?

nog beschikbare plaatsen:

Donderdag 20 maart / Filmtheater Kriterion
9:15-11:15
Vrijdag 21 maart / Filmtheater Kriterion
9:15-11:15

filmbeschrijving en trailer
RESERVEREN

educatie@moviesthatmatter.nl
020-7733624

kosten: 4 euro per leerling (betalen met CJP is mogelijk)

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube