Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Reserveer nu voor MtMf20 Den Haag
Reserveer nu voor MtMF20

Heb je al gereserveerd voor de schoolvoorstellingen van het Movies that Matter Festival in Den Haag? Het festival vindt weer plaats op 23 tot en met 26 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.

Kom bijvoorbeeld met je klas naar de indrukwekkende documentaire Watani my Homeland over een Syrisch gezin op de vlucht om een nieuw leven op te bouwen. Of maak etnisch profileren bespreekbaar met de bijzondere tijdreisfilm See You Yesterday.

See You Yesterday

Nadat haar broer door een agent wordt doodgeschoten, maakt de ambitieuze CJ een tijdmachine. Terwijl zij en haar vriend Sebastian de tijdmachine gebruiken om de dag waarop CJ’s broer wordt doodgeschoten te veranderen, leren zij de belangrijkste les van tijdreizen: alle acties hebben gevolgen.

Vooroordelen en stereotypen kunnen een rol spelen in de beslissingen van politieagenten. Dit kan kwalijke gevolgen hebben. In het verdiepingsprogramma gaan we in op hoe 'vooroordelen' eigenlijk werken.

VO leerjaar 1 en 2

LEES MEER
Stupid Young Heart

Tiener Kiira raakt onverwacht zwanger van Lenni. Ze hebben geen positieve rolmodellen in hun omgeving als steun. Lenni zoekt een vaderfiguur in de extreemrechtse Janne. Terwijl hij worstelt met zijn identiteit en stress van de zwangerschap, raakt Lenni in de ban van zijn nieuwe, extreem rechtse vrienden.

Hoe ga je als jongere om met uitdagingen en tegenslagen in je leven als je geen stabiele thuisbasis hebt om op terug te vallen? Welke invloed kan je keuze voor een bepaald rolmodel dan hebben? Deze vragen staan centraal in het verdiepingsprogramma.

VO v.a. leerjaar 4 en mbo

LEES MEER
Un Sac de Billes

In deze spannende speelfilm volgen we de 11-jarige Joseph uit Parijs. Hij leidt een gelukkig leven met zijn ouders en grote broers. Maar dan breekt WOII uit en is Joseph genoodzaakt te vluchten met zijn oudere broer, omdat het voor hen als Joodse jongens niet meer veilig is. 

Tijdens het verdiepingsprogramma krijgen leerlingen de kans om vragen te stellen aan een gastspreker die zelf de oorlog nog heeft meegemaakt. Het programma wordt gepresenteerd door Lisa Wade, bekend van o.a. Het Klokhuis en 13 in de Oorlog. 

VO leerjaar 1 & 2

LEES MEER
Watani my Homeland

In deze aangrijpende documentaire volgen we een gezin dat leeft in oorlogsgebied; in de frontlinie van de oorlog in Syrië tussen de door burgers verlaten huizen. De moeder en de kinderen vluchten uiteindelijk om een veilig bestaan in Duitsland op te bouwen. 

In het verdiepingsprogramma dat samen met het Rode Kruis is ontwikkeld, worden de keuzes van dit gezin aan de hand van stellingen ter discussie gesteld, worden mensenrechten besproken en leren leerlingen de regels die er gelden in oorlogstijd.

VO v.a. leerjaar 3 en mbo

LEES MEER
Dirty God

Na verminking door een zuuraanval worstelt de jonge Jade met de radicale verandering in hoe de wereld haar ziet en hoe zij zichzelf ziet. 

Hoe zie jij jezelf? Hoe belangrijk is het wat anderen van je vinden? Bepaalt jouw uiterlijk wie je bent? Met Dirty God opent Movies that Matter met leerlingen het gesprek over zelfbeeld, acceptatie en vooroordelen en hoe dit jouw keuzes beïnvloedt.

Mbo niveau 2, 3 en 4

LEES MEER
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube