Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Januari 2020
Eindejaarstip

Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. Sluit het jaar in de klas af met deze spannende film en luidt het jaar 2020 in, het jaar dat we 75 Jaar Vrijheid vieren. De film is geschikt voor het voortgezet onderwijs en gratis bij ons te leen.

Benieuwd wat we nog meer te bieden hebben? Kijk op onze site met honderden educatiefilms plus lesmateriaal of neem contact op via educatie@moviesthatmatter.nl.

Nieuw lesmateriaal 75 jaar vrijheid

We hebben nieuw lesmateriaal ontwikkeld omtrent twee 75 Jaar Vrijheid films. Eye in the Sky geeft een fascinerende en spannende inkijk in de huidige manier van oorlogsvoeren.

In de ontroerende documentaire Watani my Homeland zien we door de ogen van kinderen hoe het is om in oorlog te leven en te moeten vluchten om in een nieuw land een bestaan op te bouwen.

De films zijn aan te vragen via onze siteWatani my Homeland is ook te zien op het Movies that Matter Festival in Den Haag (23 t/m 26 maart) en Amsterdam (18 en 19 maart). Er zijn nog enkele gratis kaarten beschikbaar. Aanmelden kan via deze pagina.

Gratis naar MtMF20

We mogen 700 gratis plaatsen weggegeven aan nieuwe vmbo scholen en mbo opleidingen die nog nooit een vertoning van Movies that Matter hebben gezien! De actie geldt voor ons gehele aanbod. Boek snel want we verwerken de aanvragen op volgorde van binnenkomst. 

Les Misérables

IFFR en Movies that Matter ontwikkelen samen een educatieprogramma gekoppeld aan de film Les Misérables, een indrukwekkend, explosief debuut, deels geïnspireerd door de Franse rellen van 2005. De film en het educatieprogramma passen bij het vak burgerschap/maatschappijleer. 

Amnesty  NPL-DEF   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube