Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Februari 2020
Educatiefilms in het nieuwe jaar

Begin het jaar goed met Movies that Matter!

In deze nieuwsbrief vind je actuele filmtips én tellen we alvast af naar het Movies that Matter Festival in maart. Ben je met jouw mbo-opleiding, vmbo- of praktijkonderwijsschool nog nooit naar het Movies that Matter Festival geweest? Dan mag jouw school gratis naar een schoolvoorstelling met verdiepingsprogramma in Den Haag of Amsterdam. Bekijk hieronder onze kennismakingsactie.

 

Met je klas naar MtM Festival 2020

Er zijn nog plaatsen beschikbaar tijdens het Movies that Matter Festival in Amsterdam op 18 en 19 maart, en in Den Haag op 23 maart tot en met 26 maart. Ook kunnen we nog een aantal plaatsen gratis aanbieden via de kennismakingactie en 75 Jaar Vrijheid. 

Meld je snel aan via het aanmeldformulier op onze website of neem contact met ons op via educatie@moviesthatmatter.nl of 020-2807612.  

Docentendag Maatschappijleer

Op vrijdag 14 februari zijn wij met onze stand weer te vinden in de Grote Kerk in Den Haag tijdens de NVLM dag. Ben je niet in de gelegenheid om naar de NVLM dag te komen? Dan kunnen we in ieder geval When the War Comes (vo en mbo) met lesmateriaal tippen als film in de klas voor Maatschappijleer. Bestel de gratis dvd via onze website.

Oscarnominatie voor Les Misérables

Onze nieuwe festivalfilm i.s.m. IFFR, Les Misérables ((v)mbo), is genomineerd voor een Oscar! Theatermaker en acteur Mahfoud Mokaddem schreef speciaal een monoloog voor de vertoningen van Les Misérables tijdens MtMF20 in Den Haag en Rotterdam. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, meld je snel aan via het aanmeldformulier op onze website.

Jongeren komen op voor hun leefomgeving

Overal ter wereld staan grote natuurgebieden onder druk. De 16-jarige activiste Beka kwam afgelopen week in het nieuws omdat zij zich, vanwege de bomenkap, zorgen maakt om haar leefgebied, de Amazone. Ook in andere landen moeten jonge generaties strijden om hun land intact te houden. Ga in de klas met dit onderwerp aan de slag met de film Lost World (h/v bovenbouw en hbo/wo) over de inwoners van Cambodja die langzaam hun land verliezen als gevolg van zandwinning.  

Amnesty  NPL-DEF  Trouw - verdieping  BNNVARA   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube