Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Nieuwsbrief mei
Films en lesmateriaal voor thuis

Het thuisonderwijs is alweer zijn zesde week ingegaan. We helpen je graag om met afwisselende en uitdagende opdrachten aan de slag te gaan.

In deze nieuwsbrief is er speciale aandacht voor het nieuwe online leerpad van Moffenmeid, speciaal gemaakt voor het thema 75 Jaar Vrijheid. Ook belichten we de nieuwe mensjesrechten-documentaire This is Me. Tot slot willen we graag van jou weten: waar heb jij behoefte aan in het kader van thuiseducatie?

75 Jaar Vrijheid: Moffenmeid

Mei staat dit jaar in het teken van 75 Jaar Vrijheid. Speciaal voor het thuisonderwijs hebben wij een extra online leerpad gemaakt bij de nieuwe korte film Moffenmeid van Raymon Hilkman (2019, 17 min.). Dit leerpad is geschikt vanaf leerjaar 3 van het voortgezet onderwijs en het mbo. Je kunt het leerpad samen met je leerlingen maken in een online les, of het als zelfstandige opdracht meegeven.

De film zit in het leerpad verwerkt. Bij het leerpad vind je een lesbrief om jou als docent door het programma heen te loodsen. Het leerpad is een bijzondere co-productie tussen de filmmaker, stichting Werkgroep Herkenning en Movies that Matter. Het leerpad is vanaf 1 mei beschikbaar op onze site.

Andere films binnen het thema 75 jaar vrijheid?
In onze mediatheek hebben we meerdere films binnen het thema beschikbaar, zoals Eye in the Sky en Mijn Poolse Opa. Bekijk onze 75 Jaar Vrijheid pagina voor het huidige aanbod. 

Mensjesrechten: Kinderrechtenquiz

Ook voor het primair onderwijs hebben we een nieuw leerpad ontwikkeld. This is Me en JovannaForFuture zijn nu online beschikbaar, samen met een interactieve Kinderrechtenquiz, waarin je in een leuk en interactief uur leert over kinderrechten en documentaires.

De quiz wordt gepresenteerd door niemand minder dan Anne-Mar Zwart. Je kunt de quiz maken samen met je klas, online of in de klas, of je kunt je leerlingen zelfstandig aan de slag laten gaan. Bij de quiz vind je een lesbrief om jou als docent door het programma heen te loodsen.

Thuis aan de slag


Ook in deze coronacrisis kan je aan de slag met een movie that matters. Voor meerdere vakgebieden en thema's hebben we online leerpaden geselecteerd, waar leerlingen thuis zelfstandig mee aan de slag kunnen. Hier vind je een overzicht van de leerpaden per vak. 

Ga bijvoorbeeld aan de slag met het onderwerp waterschaarste in Scenes of a Dry City, of met het thema discriminatie met het leerpad van Night.

Je kunt de antwoorden van je leerlingen inzien. Neem daarvoor contact met ons op via educatie@moviesthatmatter.nl.

Waar heb jij behoefte aan?

In deze periode van thuiseducatie is het anders lesgeven dan je gewend bent. Movies that Matter Educatie ondersteunt leerkrachten zoveel mogelijk met online lespakketten. Het kan natuurlijk zo zijn dat deze lespakketten toch niet goed aansluiten bij je wensen. Daarom stellen wij de vraag: waar heb jij behoefte aan? Welke thema's wil je behandelen? En voor welk vak en aan welk leerjaar en -niveau geef je les?

Neem contact met ons op via educatie@moviesthatmatter.nl, zodat we kunnen kijken naar passend lesmateriaal en jou op maat kunnen adviseren.

Amnesty  NPL-DEF  Logo Fonds21  Fonds 1818 klein  VSB Fonds  Logo Gemeente Den Haag  De versterking  Logo 75 Jaar Vrijheid   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube