Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Nieuwsbrief juni
Terug in de klas

De versoepeling van de corona-maatregelen wordt langzaamaan ingezet. Dat betekent dat de middelbare scholen ook weer opengaan. In deze nieuwsbrief daarom meer over onze mediatheek, waar je met behulp van de zoekmachine films kunt vinden op basis van leerjaar, niveau, onderwerp en meer. Maar ook voor wie online wil lesgeven, hebben we nog genoeg opties.

Wil je advies op maat? Neem dan contact met ons op via educatie@moviesthatmatter.nl.

Film in de klas

Per 1 juni gaan veel middelbare scholen weer open. Dat betekent dat je ook weer gratis dvd’s uit onze mediatheek kunt lenen. Zo kun je in de klas aan de slag met één van onze films. Bij een aantal films hebben we lesmateriaal gemaakt. Neem een kijkje in onze zoekmachine voor het vinden van een film op maat.

Ga bijvoorbeeld aan de slag met films die eerder op het Movies that Matter Festival hebben gedraaid. Zoals Trash, voor leerjaar één en twee van het voortgezet onderwijs. Of Nice People en Schuldig, voor het mbo.

Moffenmeid

Heb je ons nieuwe online leerpad van Moffenmeid al gezien? Speciaal in het kader van 75 jaar vrijheid heeft Movies that Matter Educatie in samenwerking met de filmmaker Raymon Hilkman en Stichting Werkgroep Herkenning een online leerpad gemaakt bij deze korte film. Wie zijn die moffenmeiden eigenlijk? Wat gebeurde er in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog?

Het leerpad is geschikt voor vo vanaf leerjaar 3 en het mbo. De film (18 min.) is verwerkt in het leerpad.  

World Fairtrade Day

Zaterdag 9 mei was het World Fairtrade Day. Jaarlijks vraagt Max Havelaar in mei aandacht voor eerlijke handel. Wil jij dit onderwerp met de klas behandelen? Maak dan het online leerpad voor de speelfilm Hoe Duur was de Suiker (vanaf leerjaar 2). Of duik in de wereld van de kledingindustrie met de niets verhullende documentaire The True Cost (mbo).

Voor beide films heeft Movies that Matter een online leerpad ontwikkeld. Fragmenten van de film zijn hierin verwerkt. Bekijk de filmpagina’s voor meer informatie.

Herman Polak bij Het Klokhuis

Ter gelegenheid van 4 mei was op NPO3 een speciale uitzending van Het Klokhuis te zien. In deze uitzending komt ook Herman Polak aan het woord. Herman is een van de gastsprekers bij onze educatievoorstelling met de film Un Sac de Billes. De uitzending is tot stand gekomen in samenwerking met Nationaal Comité 4 en 5 mei. Kijk de aflevering hier terug.

Volg ons op Linkedin

Wil jij op de hoogte blijven van al onze activiteiten, nieuwtjes, filmtips, docentendagen, winacties en nog veel meer? Volg Movies that Matter Educatie op LinkedIn.

Stage vacature

Wij zijn per 1 september op zoek naar ondersteuning. Wij zoeken een stagiair/vrijwilliger Educatie (productie). Ben jij of ken jij iemand die gek is op film en onderwijs? Die graag contact onderhoudt met docenten en organisatorisch sterk is? Bekijk dan de vacature.

Wij danken onze partners

Voor onze educatieprogramma's werken wij samen met veel verschillende partners. Zowel voor mensenrechteneducatie in de klas, op het festival en in de periode van thuisonderwijs hebben zij ons gesteund. Zonder hun hulp zouden wij deze programma's niet kunnen realiseren. 

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube