Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Nieuwsbrief Educatie zomer
Dromen

Wat heerlijk! De (zomer)vakantie is in zicht. Tijd om te genieten van de zomer na een aantal bewogen corona-maanden. In deze nieuwsbrief delen we vakantiekijktips over moedige mensen met dromen en kun je je klas alvast aanmelden voor MtMF21. Daarnaast vind je een vacature voor ons Educatieteam.

Wij nemen ook een zomerbreak. Onze dvd-uitleen is gesloten van 20 juli tot en met 1 september.

Een mooie zomer gewenst!

Kijktips voor de docent

Omhoog (2019, 9 min.): Vier bewoners van de Antwerpse sociale wijk Luchtbal dromen over de toekomst. De één droomt van een carrière als sterrenchef, de ander van een betere buurt. Filmmakers Evelyne Dockx en Tom Verstappen geven met deze korte documentaire een gezicht aan de wijk.

The Boy Who Harnessed the Wind (2019, 113 min.): De dertienjarige William woont in Malawi. Hij wordt van school gestuurd, omdat zijn ouders zijn studie niet meer kunnen bekostigen. Terwijl zijn dorp geteisterd wordt door droogte en hongersnood, droomt William dat het land weer gezond wordt: hij gaat een windturbine bouwen.

Joshua: Teenager vs. Superpower (2016, 78 min.): In het begin van deze maand is in China de omstreden veiligheidswet voor Hong Kong ingevoerd. Activist Joshua Wong ging in 2014 al de confrontatie aan met de Chinese autoriteiten. Nog steeds is deze documentaire actueel, nu mede-activisten van Joshua zijn gevlucht uit Hong Kong.

Vacature: Educatiemedewerker

Movies that Matter Educatie is per 1 oktober op zoek naar een Educatiemedewerker landelijke vertoningen voor 24 uur per week.

Heb jij onderwijservaring in het (v)mbo? Ben je een organisatietalent? Kun je goed verbinden en overzicht houden? En kun je bestaande verdiepingsprogramma's zo aanpassen dat ze aansluiten bij de behoeftes in de verschillende regio's?

Bekijk dan deze vacature. Solliciteren kan tot uiterlijk 15 augustus.

Aanmelden voor MtMF21


Heb je je klas al aangemeld voor de educatievertoningen van het Movies that Matter Festival 2021? Vóór 15 oktober profiteer je nog van de vroegboekkorting en kan je ook je CJP-tegoed inzetten. Kijk hier voor het programma en het aanmeldformulier.

Begin oktober zijn alle programma’s bekend. Wil je toch alvast reserveren zodat je gebruik kunt maken van de vroegboekkorting en verzekerd bent van een plek? Selecteer dan de optie ‘Ik heb nog geen keuze gemaakt’ in het aanmeldformulier.

OPROEP: TESTKIJKERS VOOR MTMF21

We zijn altijd nieuwsgierig naar de impact van onze filmselectie op jongeren. Wil jij met je klas testkijken (in de klas of bioscoop) naar de nieuwste releases? Stuur dan een bericht naar educatie@moviesthatmatter.nl.

Amnesty nieuw  NPL nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube