Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Nieuwsbrief oktober
Nieuw schooljaar

Het nieuwe schooljaar is weer gestart!

Dat betekent dat we onze (online en offline) programma's en nieuwe projecten aan jullie presenteren. 

Zo hebben we een prachtige nieuwe festivalfilm. Organiseren we de laatste 75 Jaar Vrijheid-vertoningen. Én staat ons vernieuwde lesmateriaal op het nieuwe platform LessonUp klaar voor gebruik. In deze nieuwsbrief lees je meer.  

 

 

MTMF weer van start

Tijdens MtMF21 vinden op 17 en 18 maart in Amsterdam en 22 t/m 25 maart in Den Haag weer educatievertoningen plaats.

Nieuwe festivalfilm
Daar presenteren we het prachtige Antigone! Antigone vluchtte als kind met haar broers en zus naar Canada. Als Antigones broer wordt doodgeschoten door de politie en haar andere broer dreigt te worden gedeporteerd, smeedt ze een riskant plan om de familie te redden. Meelevend drama over opoffering, gerechtigheid en het leven van immigranten. Antigone is geschikt voor bovenbouw voorgezet onderwijs en mbo (Maatschappijleer en Burgerschap).

Vroegboekkorting
Reserveer voor 15 oktober en betaal € 4,50 per leerling i.p.v. € 5 per leerling. Het is ook mogelijk te boeken met CJP tegoed. Het cultuurbudget is geldig tot het einde van het jaar. Reserveren voor een vertoning kan via dit formulier. 

Online en live
We organiseren zoals gebruikelijk weer programma's in de zaal. Geef je les aan een onderwijsinstelling en doelgroep waarbij de RIVM-richtlijnen (te) uitdagend zijn om een zaalprogramma te bezoeken? Mail ons via educatie@moviesthatmatter.nl. Dan bespreken we samen welke vorm passend is zodat alle studenten en leerlingen dit filmprogramma op een voor jullie passende manier kunnen volgen.

Testvertoningen
Wil je met jouw (v)mbo klas in oktober of november tegen een gereduceerde prijs alvast een festivalfilm in de bioscoop zien en ons voorzien van feedback? Laat het ons per mail weten!

75 Jaar Vrijheid vertoningen

Tot de kerstvakantie is het nog mogelijk om een gratis vertoning te boeken voor een film uit het programma 75 Jaar Vrijheid. De films in dit programma zijn Un Sac de Billes en Watani My Homeland. Het aantal plaatsen is beperkt, wees er dus snel bij!

Vernieuwd lesmateriaal op LessonUp

Met trots presenteren wij vernieuwd online lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs en het mbo op het nieuwe platform LessonUp! Met het grootste gemak bespreek je uiteenlopende thema's via (korte) films en filmfragmenten die aansluiten bij de verschillende curricula. Neem snel een kijkje op onze pagina.

Amnesty nieuw  NPL nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube