Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Sonita in Dok6 Cinema
Girl power uit Iran in Panningen

Wat doe je als meisje als de samenleving je als een stuk vee ziet? In de meeslepende documentaire Sonita, geeft het meisje Sonita Alizadeh daar een ongekend krachtig antwoord op. Ze is een charismatische Afghaanse vluchtelinge in Iran die sociaal onrecht ter discussie stelt door rapmuziek te maken. De documentaire wekt ook vragen op over de rol van documentairemakers: door de acties van Ghaem Maghami, de regisseur van Sonita, neemt de documentaire een verrassende wending.

Sonita wordt vertoond tijdens een speciale filmavond die georganiseerd wordt door Movies that Matter in samenwerking met Stichting Mondiaal Burgerschap Peel & Maas. Na de film is er een verdiepend gesprek met Iraanse (ervarings)deskundigen Solmaz Mahmoudi (journaliste, activiste, politicoloog en directeur van Abortion on Demand Iran) en Guity Mohebbi (schrijver, politicoloog, public speaker) onder leiding van moderator Sanne Pols. Zij zullen spreken over de positie van tienervrouwen in Iran, over vrouwelijke vluchtelingen, de rol van traditie en over kunst als wapen tegen onrecht. Tevens zal er een optreden zijn van de spoken word artieste Meliza de Vries. Ook is er ruimte voor reacties en vragen van het publiek.

Stichting Mondiaal Burgerschap Peel & Maas richt zich op het vergroten van mondiaal burgerschap en het bevorderen van de interculturele dialoog in de gemeente Peel en Maas. Movies that Matter biedt onthullende speelfilms en actuele documentaires aan over mensenrechten en een rechtvaardige, duurzame wereld.

Datum: Woensdag 14 december 2016
Locatie: Dok6 Cinema in Panningen
Start: 19.00 uur
Prijs: 5 euro

Graag zien wij u op 14 december in Dok6 Cinema tijdens deze bijzondere filmavond!

Meer informatie en kaarten zijn hier te vinden
Guity Mohebbi
Solmaz Mahmoudi
Sanne Pols
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube