Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Azië @ Movies that Matter Festival 2017
Alles over Azië

Van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april vindt in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui het Movies that Matter Festival weer plaats. Dit internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid presenteert naast zeventig spraakmakende films, onder meer zes gratis toegankelijke talkshows en de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen.  En er is dagelijks  een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en er zijn muziekoptredens. 

Graag maken wij u attent op een selectie van films ons verhalen uit Azië brengen.
Hieronder vindt u deze films, met links naar uitgebreidere informatie en het verdiepingsprogramma op de website van Movies that Matter.

Wij verzoeken  u vriendelijk deze programma's via uw website en/of andere publicaties onder de aandacht van uw collega's, relaties en achterban te brengen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en graag tot ziens op het festival!

Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op www.moviesthatmatter.nl  

The Apprentice

Aiman (28) heeft het met een gedisciplineerde levenshouding geschopt tot bewaker in een gevangenis. Zijn drijfveer is het helpen van mensen die graag willen veranderen. Aiman krijgt de kans om promotie te maken naar de belangrijkste en zwaarst beveiligde gevangenis van de regio. Hier ontmoet hij de ervaren bewaarder Rahim, die hem onder zijn hoede neemt.

Lees hier meer!

The Borneo Case

Verontrustende docu over hoe ’s werelds oudste regenwoud, in Borneo, stukje bij beetje wordt omgehakt om plaats te maken voor dammen en palmolieplantages. De makers filmden de kaalslag gedurende 25 jaar en volgden daarbij activist Mutang. Hij groeide op in de jungle en voert al jaren actie tegen de houtkap en het corrupte bestuur van Maleisië.

Lees hier meer!

Half-life in Fukushima

In een uitgestorven Fukushima, waar in 2011 een kernramp plaatsvond, leidt een Japanse boer een eenzaam bestaan midden in de besmette ‘rode’ zone. Prachtig gestileerde ode aan een koppige eenling die zich een weg baant door een post-apocalyptisch landschap.

Lees hier meer!

Liberation Day

De Sloveense rockband Laibach is berucht om zijn geflirt met fascistische symboliek en retoriek. De hele act is ooit juist bedacht om de spot te drijven met onderdrukkende regimes. Dat nu juist deze band wordt uitgenodigd om als eerste westerse band op te treden in Noord-Korea, is op zijn zachtst gezegd ironisch.

Lees hier meer!

Machines

Poëtische docu toont op wonderschone wijze de erbarmelijke omstandigheden in de kledingfabrieken in India. Tussen de stampende machines werken volwassenen en kinderen lange dagen voor een zeer laag loon.

Lees hier meer!

White Sun

In het kleine dorp Nepaltra, gelegen in de Nepalese Himalaya, wonen bijna geen jonge mannen meer. Oorlog en ballingschap hebben hen verdreven, en de overgebleven mannen zijn oud en houden strikt vast aan hun tradities. Als de oud-burgemeester komt te overlijden, moeten zijn zoons hun politieke meningsverschillen overwinnen.

Lees hier meer!

Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube