Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Afrika uitgelicht op Movies that Matter Festival 2017
Africa in the picture

Van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april vindt in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui het Movies that Matter Festival weer plaats. Dit internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid presenteert naast zeventig spraakmakende films, onder meer zes gratis toegankelijke talkshows en de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen.  En er is dagelijks  een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en er zijn muziekoptredens.

Graag maken wij u attent op een selectie  films over en uit het Afrikaanse continent.

Hieronder vindt u de enkele films uitgelicht, met links naar uitgebreidere informatie op onze website.

Wij verzoeken  u vriendelijk deze programma's via uw website en/of andere publicaties onder de aandacht van uw collega's, relaties en achterban te brengen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en graag tot ziens op het festival!

Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op www.moviesthatmatter.nl

No Place for a rebel

Zestien jaar nadat Opono Opondo als kind werd ontvoerd door de LRA, het rebellenleger van Joseph Kony, keert hij terug naar huis als volwassen oorlogscommandant. Hij wist hij te ontsnappen en het leger te verlaten. Nu moet hij zijn plek in de burgermaatschappij zien te vinden.

Lees hier meer!

A United Kingdom

De waargebeurde romantische geschiedenis van de kroonprins van Bechuanaland (het huidige Botswana) en zijn geliefde, een typiste van eenvoudige komaf. Krachtig verbeeld in deze fictiefilm van regisseuse Amma Asante.

Lees hier meer!

Bram Fischer

Op 11 juli 1963 deed de politie een inval op de Liliesleaf-boerderij in Rivonia, ten noorden van Johannesburg in Zuid-Afrika.  Er werden tien activisten opgepakt die zouden terechtstaan in het Rivonia-proces. Advocaat Bram Fischer was regelmatig aanwezig op de boerderij, maar ten tijde van de inval toevallig niet. Daardoor kon hij de activisten, onder wie Nelson Mandela, verdedigen in de rechtszaal. 

Lees hier meer!

Hissein Habre, A Chadian Tragedy

Regisseur Mahamat-Saleh Haroun geeft een stem aan de slachtoffers van het gewelddadige regime van Hissein Habré, voormalig dictator van het Afrikaanse Tsjaad. Habré werd in mei 2016 in Senegal veroordeeld tot levenslang wegens misdaden tegen de menselijkheid: verkrachting, gedwongen slavernij en ontvoering.

Lees hier meer!

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube