Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter LGBTI in the Picture
LGBTI in the Picture

Van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april vindt in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui het Movies that Matter Festival weer plaats. Dit internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid presenteert naast zeventig spraakmakende films, onder meer zes gratis toegankelijke talkshows en de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen.  En er is dagelijks  een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en er zijn muziekoptredens. 

Graag maken wij u attent op een selectie van films met als thema LGBTI-rechten.
Hieronder vindt u de films uitgelicht, met links naar uitgebreidere informatie en het verdiepingsprogramma op onze website.

Wij verzoeken  u vriendelijk deze programma's via uw website en/of andere publicaties onder de aandacht van uw collega's, relaties en achterban te brengen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en graag tot ziens op het festival!

Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op www.moviesthatmatter.nl  

Grand March op het festival!

Kom jij mee dansen? Op maandag 27 maart vindt er een Grand March en Q&A plaats tijdens het Movies that Matter Festival. Deze Grand March wordt georganiseerd in samenwerking met House of Vineyard om de Nederlandse ballroom- en dragcultuur en de LGTBQ-community te vieren.

De avond begint met de film KIKI - a film by Sara Jordenö and Twiggy Pucci Garcon van 18.45 tot 20.20 uur. Hierna zal de gratis GRAND MARCH plaats vinden van 20.30 tot 21.15 uur.

Kiki

De flamboyante ‘voguende’ jeugd uit de Kiki-scene in New York maakt deze kleurrijke docu vol veren, pruiken en glitters tot een visueel spektakel. Tegelijkertijd is het schrijnend om te zien hoe de LGBTQ-jongeren worden gediscrimineerd en verstoten.

Lees hier meer!

Tamara

Teo voelt zich een vrouw. In Parijs kan hij zijn flamboyante zelf zijn, maar terug in zijn vaderland Venezuela conformeert hij zich aan de geldende normen. Hij start een gezin en draagt voortaan mannenkleding. Na een tijdje wringt de schoen en begint Teo de transformatie tot wie hij had moeten zijn.

Lees hier meer!

Un Bacio

Lorenzo, Blu en Antonio hebben veel met elkaar gemeen: ze zijn zestien, zitten in dezelfde klas en hebben een familie die van hen houdt. En ze worden, om uiteenlopende redenen, door medeleerlingen gepest. De twee jongens en het meisje raken hecht bevriend en proberen samen hun eigen weg te vinden.

Lees hier meer!

Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube