Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Duurzaamheid op het Movies That Matter Festival 2017
The Green Fight

Van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april vindt in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui het Movies that Matter Festival weer plaats. Dit internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid presenteert naast zeventig spraakmakende films, onder meer zes gratis toegankelijke talkshows en de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen.  En er is dagelijks  een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en er zijn muziekoptredens. 

Graag maken wij u attent op een selectie van films waarin duurzaamheid centraal staat.
Hieronder vindt u films uitgelicht, met links naar uitgebreidere informatie en het verdiepingsprogramma onze website.

Wij verzoeken  u vriendelijk deze programma's via uw website en/of andere publicaties onder de aandacht van uw collega's, relaties en achterban te brengen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en graag tot ziens op het festival!

Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op www.moviesthatmatter.nl  

Talkshow The Green Fight

Warme winters, smeltende ijskappen, overstromingen en droogte. klimaatverandering is zichtbaar en voelbaar. Van de Inuit in het Noordpoolgebied, tot boeren in Ghana die hun gewassen zien verdorren, overal ter wereld kampen mensen met de gevolgen van klimaatverandering. Vooral in ontwikkelingslanden vallen slachtoffers.

In de talkshow The Green Fight spreekt moderator Isolde Hallensleben met activist Mutang (The Borneo Case) en Joris Thijssen (directeur Greenpeace) over de effecten van klimaatverandering. Wat kunnen we doen om het tij te keren?

Zondag 26 maart om 15.30 uur op het VARA Podium in de foyer van Theater aan het Spui.

Islands and the Whales

Tussen IJsland en Noorwegen liggen de adembenemende Faeröer-eilanden. Op de rotsachtige heuvels groeit weinig, dus leven de bewoners al eeuwenlang van walvisvlees en zeevogels. Door ernstige vervuiling loopt hun levenswijze gevaar. De walvis zit vol kwik, de vogels vol plastic en bovendien ligt de walvisvangst onder vuur.

Lees hier meer!

Machines

Poëtische docu toont op wonderschone wijze de erbarmelijke omstandigheden in de kledingfabrieken in India. Tussen de stampende machines werken volwassenen en kinderen lange dagen voor een zeer laag loon.

Lees hier meer!

The Borneo Case

Verontrustende docu over hoe 's werelds oudste regenwoud, in Borneo, stukje bij beetje wordt omgehakt om plaats te maken voor dammen en palmolieplantages. De makers filmden de kaalslag gedurende 25 jaar en volgden daarbij activist Mutang. Hij groeide op in de jungle en voert al jaren actie tegen de houtkap en het corrupte bestuur van Maleisië.

Lees hier meer!

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube