Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter
different stories, bigger world

Op dinsdag 15 oktober a.s. presenteren de HvA,  Movies that Matter en het UAF bij FLOOR het Students that Matter Filmfestival. Dit festival bestaat uit vier spraakmakende documentaires en nagesprekken met uiteenlopende gasten. Kies zelf of je het hele programma bijwoont of een selectie hieruit. Ook kun je op dit festival terecht voor een Afrikaans en Perzisch buffet en een borrel na afloop.  Kijk hieronder voor meer informatie. De toegang voor het filmprogramma is gratis, voor het buffet betaal je 5 euro.
WHEN & WHERE?
Dinsdag 15 oktober, van 15.00-22.00 uur, FLOOR, Kohnstammuis Wiboutstraat 2-4. 
MELD JE NU AAN VIA FLOOR@HVA.NL!

Klik hier voor informatie over andere Movies that Matter activiteiten.

my cousin the pirate
In My Cousin the Pirate volgen we de 28-jarige Somalische-Deen Nasib die terugkeert naar zijn geboortedorp in Somalie. Wat hij daar aantreft is een knooppunt van piraterij. Na afloop is er een nagesprek met Ismael Moalim. Hij vluchtte uit Somalië en was in Nederland actief voor SOMVAO en Somali Next Generation.

Het festival begint om 15.00 uur
met een opening door Marcelle Peeters, directeur O2 HvA en Mardjan Seighali, directeur van het UAF.
Start film: 15.20 uur.
peace vs justice

De tweede film is Peace vs. Justice. Deze kritische documentaire zoomt in op de rol van het Internationaal Strafhof in het proces tegen de rebellenleider Joseph Kony, die met zijn Lord’s Resistence Army (LRA) al bijna twintig jaar dood en verderf zaait in Oeganda. Na afloop nagesprek met Mr. Sophie Poldermans E.Ma, docent recht en International Officer bij de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in mensenrechten en oorlogsmisdaden/internationaal strafrecht.

Start film: 16.30 uur.

the green wave

De veelvuldig bekroonde documentaire The Green Wave is inmiddels een klassieker. Geanimeerde blogs en tweets uit Iran vormen de basis voor deze verhelderende, soms schokkende reconstructie van de Groene Revolutie in 2009. Verhalenverteller Sahand Sahand Sahebdivani verzorgt de verdieping bij deze film.
Start film: 18.15 uur.

love crimes of kabul

Het filmprogramma sluit af met de vertoning van Love Crimes of Kabul, die ons meevoert naar de Badum Bagh-gevangenis in Kabul. Hier zitten vrouwen hun straf uit voor ‘morele misdaden’, zoals het hebben van seks voor het huwelijk, het weglopen van huis en het plegen van overspel. Na afloop van de vertoning is Professor dr. Maurits Berger te gast voor een nagesprek. Start film: 19.30 uur.

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube