Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Thema Vluchtelingen op het Movies that Matter Festivlal 2017
THE OTHER SIDE OF HOPE

Van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april vindt in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui het Movies that Matter Festival weer plaats. Dit internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid presenteert naast zeventig spraakmakende films, onder meer zes gratis toegankelijke talkshows en de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen.  En er is dagelijks  een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en er zijn muziekoptredens. 

In The Other Side of Hope, de openingsfilm van het festival, toont auteursfilmer Aki Kaurismäki in de voor hem karakteristieke stijl de kruisende paden van een Finse handelsvertegenwoordiger en een Syrische vluchteling.
Er zijn dit jaar op het festival verschillende films over vluchtelingen te zien. Hieronder vindt u de films uitgelicht, met links naar uitgebreidere informatie en het verdiepingsprogramma op onze site.

Wij verzoeken  u vriendelijk deze programma's via uw website en/of andere publicaties onder de aandacht van uw collega's, relaties en achterban te brengen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en graag tot ziens op het festival!

Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op www.moviesthatmatter.nl 

A157

In een Turks vluchtelingenkamp staat tent A157. Hier vertellen de pubermeisjes Hailin, Roken en Soolaf hun schokkende verhaal over hoe zij slachtoffer werden van de gruweldaden van IS-strijders.

Lees hier meer!

the Wait

Rokhsar is 14 jaar oud en woont met haar familie in Denemarken. Ze spreekt vloeiend Deens en voetbalt bij een lokale club. Hoewel ze er al vijf jaar woont en goed is geïntegreerd, heeft ze geen verblijfsvergunning. Het wachten op het verlossende woord duurt
eindeloos en trekt een zware wissel op de jonge tiener.

Lees hier meer!

the Other Side of Hope

In de openingsfilm van het Movies that Matter Festival 2017 toont auteursfilmer Aki Kaurismäki in de voor hem karakteristieke stijl de kruisende paden van een Finse handelsvertegenwoordiger en een Syrische vluchteling.

Lees hier meer!

Talkshow Status Unknown

Wat doet het met je als je maanden, soms jaren, in een vluchtelingenopvang hebt doorgebracht? En wat staat je te wachten als je dan eindelijk je verblijfsvergunning hebt verkregen? Of juist wordt afgewezen?

Regisseur Roland Vranik (The Citizen), Regisseur Jiska Rickels (In Procedure), 15-jarige vluchtelinge Yomna (uit In Procedure), verkennen het traject en onderzoeken we de effecten van langdurige onzekerheid in de talkshow Status Unknown.

Ook vertellen theatermaker Marjolijn van Heemstra en Zohre Norouzi over het project ‘Operatie Zohre’ en doen ze een cursus inburgeren met het publiek. Op woensdag 29 maart om 20.30 uur op het VARA Podium in Theater aan het Spui.

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube