Indien u deze aankondiging niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Digital Democracy @ Movies that Matter Festival 2017
Digi-Democracy

Van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april vindt in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui het Movies that Matter Festival weer plaats. Dit internationale film- en debatfestival over mensenrechten, vrede en vrijheid presenteert naast zeventig spraakmakende films, onder meer zes gratis toegankelijke talkshows en de live uitzending van VARA´s radioprogramma Spijkers met Koppen.  En er is dagelijks  een gevarieerd verdiepingsprogramma met Q&A´s, debatten met internationale gasten en er zijn muziekoptredens. 

Graag maken wij u attent op een selectie van films over mensenrechten in het digitale tijdperk. Hieronder zijn de films uitgelicht, met links naar uitgebreidere informatie.

Wij verzoeken u vriendelijk deze programma's via uw website en/of andere publicaties onder de aandacht van uw collega's, relaties en achterban te brengen.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking en graag tot ziens op het festival!

Meer informatie over het festivalprogramma, reserveringen en kaartverkoop vindt u op www.moviesthatmatter.nl 

Talkshow Digi-Democracy

Hoe gebruiken overheden internet en data voor het monitoren van hun burgers? En hoe beïnvloedt digitalisatie ons idee van burgerschap en vrijheid van meningsuiting?

Onder leiding van moderator Eelco Bosch van Rosenthal spreken we in de talkshow Digi-Democracy met Ron Deibert, schrijver van het gerenommeerde boek Black Code, Huib Modderkolk, onderzoeksjournalist voor de VK, en Ronald Prins, directeur en medeoprichter van Fox-IT, over deze vragen.  Op dinsdag 28 maart om 20.15 uur op het VARA Podium in de foyer van Theater aan het Spui.

Black Code

De vrijheid die internet en sociale media hebben gebracht voor de onderdrukten van deze wereld is van onschatbare waarde. Maar die vrijheid heeft ook een keerzijde. Het web is één grote verzamelbak van persoonlijke informatie en dus koren op de molen van onderdrukkende regimes. Van Tibet tot Syrië toont deze docu de rol van het web in de strijd voor democratie en vrijheid wereldwijd.

Lees hier meer!

Karl Marx City

Filmmaker Petra Epperlein onderneemt samen met regisseur Michael Tucker een zeer persoonlijke reis naar voormalig Oost-Duitsland. Petra onderzoekt of haar vader, die in 1999 zelfmoord pleegde, voor de Stasi (het ministerie voor Staatsveiligheid) werkte.

Lees hier meer!

Zero Days

Een computervirus verspreidt zich razendsnel over de wereld en stelde hackers in 2010 voor een raadsel. Waar komt dit geavanceerde virus vandaan, wie ontwikkelde het en met welk doel? Oscar-winnaar Alex Gibney gaat op onderzoek uit en verfilmde deze non-fictiethriller.

Lees hier meer!

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube